Toplantıya, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Makbul ve akademisyenler katıldı. Toplantıda RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir konuşma gerçekleştirdi.

Üniversite olarak yeni dönemdeki hedeflerini eğitim-öğretimde kalite, akreditasyon, uluslararasılaşma, dijital dönüşüm ve açık erişim olarak belirlediklerini, bu hedeflere ulaşma noktasında birçok adımlar attıklarını, atmaya da devam ettiklerini söyleyen Karaman, 'Bildiğiniz üzere YÖK Kalite Kurulu'nun dış denetiminden geçtik. Üniversitemizin Kalite Eylem Planını Hazırladık ve yayınladık. Üniversitemiz bünyesinde Kalite Koordinatörlüğünü kurduk. Üniversite olarak İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgesini almak için Türk Standartları Enstitüsü ile protokol imzaladık ve protokol çerçevesinde eğitimler yaptık, çalışmalarımız devam etmektedir. Yakın zamanda İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgesini almayı hedefliyoruz. Bu sürece katkı veren akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum. Programlarımızın akreditasyon çalışmalarına başladık. Bu çerçevede Fen Edebiyat Fakültemiz Biyoloji Bölümü ile Eğitim Fakültemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümlerinde ilk müracaatlarımızı da yaptık. Bunları önümüzdeki yıllarda artıracağız. Bu anlamda Fen Edebiyat Fakültemizin bütün bölümlerinin akreditasyon çalışması yapıyor olması ve önümüzdeki yıl akreditasyona müracaat edecek olmaları memnuniyet vericidir. Artık buradan geri dönüş yok. Süreci bütün personelimizin sahiplenmesini istiyoruz' dedi.

Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eğitim öğretimde kaliteyi arttırmak, uygulama birliği sağlamak amacıyla birtakım kararlar aldıklarını hatırlatan Karaman, eğitim-öğretimin kalitesini artırmanın yanında bir hedeflerinin de üniversitenin akademik performans ve başarısını artırarak, değerlendirme kuruluşları tarafından yapılan değerlendirmelerdeki sıralamasını yükseltmek olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi