Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması kategorisinde RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan öğrencilerden takım sorumlusu Adnan Kocatürk, Muhammet Sergen Yılmaz ile öğrenimlerine halen devam etmekte olan öğrenciler Ömer Ergin, Ömer Senem, Furkan Karamanlı ve Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Onur Yağcı'nın da yer aldığı 'TheKEY Network' takımı TEKNOFEST 2021 Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması kapsamında sunulan detay tasarım raporlarından 88,68 puan alarak 90 takım içerisinde 6'ncı sırada finale kalmaya hak kazandı.

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması kategorisinde RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Tören danışmanlığında yürütülen 'Akıllı, Deprem Bilgi ve Arama Kurtarma Sistemi Geliştirilmesi: GARF' isimli projeleri ile yarışmaya katılan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencilerinden takım sorumlusu Mücahit Kına, Bora Eskicioğlu, Mehmet Çepni, Özhan Arslan ve Yunus Emre Demirci'nin yer aldığı 'Crewtech' takımı TEKNOFEST 2021 Afet Yönetimi kapsamında sunulan proje detay rapor aşaması sonucunda 47 takımla birlikte 25'inci sırada 76,50 puanla finale kalmaya hak kazandı.

Tarım Teknolojileri Yarışması kategorisinde RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Yasin Karan ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Soner Tokçalar'ın takımda yer aldığı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Yüksek lisans öğrencisi Berkan Emre İnce'nin takım sorumlusu olduğu, 'SPARK' takımı TEKNOFEST 2021 Tarım Teknolojileri Yarışması kapsamında sunulan proje detay raporlarından 74,00 puan alarak 89 takım içerisinde 36'ncı sırada finale kalmaya hak kazandı.

Konuya ilişkin RTEÜ'den yapılan açıklamada, '13-18 Eylül 2021 tarihlerinde Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması'nda ve 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Tarım Teknolojileri Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması finalleri için yarışacak olan öğrencilerimize ve danışmanlık yapan öğretim üyemize başarılar diler, göstermiş oldukları başarılardan dolayı kendilerini tebrik ederiz.' denildi.

TEKNOFEST 2021
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen, binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi