Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında belirlenen 10 Üniversiteden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ihtisas alanında açıklamalar yaptı. Karaman, 'Üniversitemizin ihtisas alanı 'çay'dır. Biz çay konusunu Üniversitemizin öncelikli araştırma konusu yaptık. Böylece öğretim elemanlarımızı çay konusunda çalışmaya yönelttik. Üniversitemiz bünyesinde Çay Araştırma ve Uygulama Merkezini kurduk. Üniversitemiz bünyesinde DOKAP'ın destekleriyle Organik Gübrelerin Çay Bitkisindeki veriminin araştırılması ile ilgili bir projeyi yürütüyoruz. DOKAP'ın destekleriyle Çay Kalitesinin Geliştirilmesi Araştırma Projesi yürütüyoruz. ÇAYKUR ile birlikte 'Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çay Çeşit Adaylarının Belirlenmesi' isimli bir TÜBİTAK projesi yürütüyoruz.' dedi.

RTEÜ'nün akademik başarılarından bahseden Karaman, 'Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) üniversitelerin 2014-2018 yılları arasını kapsayan beş yıllık proje karnesini yayınladı. TÜBİTAK tarafından kamuoyuyla paylaşılan rapora göre Üniversitemiz, 1973, 1982 ve 1992 tarihlerinde kurulmuş birçok üniversiteyi geçerek çok büyük bir başarı göstermiştir. 2000 yılından sonra kurulmuş ve değerlendirmeye alınan 58 Üniversite arasında Üniversitemiz; projesi en çok kabul edilen üniversite sıralamasında üçüncü sırada yer almıştır. Üniversitemiz; değerlendirmeye alınan 182 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 41. sırada; 121 devlet üniversitesi arasında ise 34. sırada yer aldı' diye konuştu.

Karaman, bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Hukuk Fakültesi ve programlarından bahsederek, 'Üniversitemizin gücüne güç katacak ve kalitesini artıracak olan Hukuk Fakültesi, hem bizim hem de şehrimiz için gerçekten çok önemli bir fakültedir. 2012 yılında kurulmuştur ve şu anda 30 tane Araştırma Görevlisi vardır. Şu anda öğretim üyelerimiz görevlerine başladılar. Hukuk Fakültemiz ile birlikte Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü, Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Resim ve Konstrüksiyon, Tekstil Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma ile Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programlarına 2019-2020 akademik yılında öğrenci alınmasına YÖK tarafından onay verildi' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi