Rakıcı, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde yaşanan sorunlara değindi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin hayal kırıklığı yarattığını belirten Rakıcı, 'Bu kanun öğretmenlerin taleplerini karşılayacak şekilde yeniden düzenlenilmelidir. Öğretmenlerimiz özel sektör baskısı ile düşük ücretler ödenerek çalışmaya, yaşam standartlarının altında yaşamaya mahkûm ediliyor. Maalesef öğretmenlerimiz hayatlarını geçindirebilmek için en asil görevlerinin yanında farklı işler yapmak zorunda bırakılıyor. Sizin oluşturduğunuz Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmıştır. İktidarın ülkemize getirdiği siyasi kadrolaşma ve siyasi atamalar, öğretmenlerimiz arasında eşitsizlik oluşturmaktadır. Aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen isimleri altında kariyer basamakları oluşturan yasa teklifi öğretmenler arasında ayrımcılık yaratmaktadır. Yasada teklif edilen maaş artışları kariyer basamakları ile değil, tüm öğretmenlere eşit olarak yapılmalıdır' dedi.

'Neden Sözünü Verdiğiniz 3600 Ek Göstergeyi Hala Çıkartmadınız?'
3600 ek göstergenin hemen uygulamaya sokulması gerektiğini belirten Rakıcı, 'İktidar, vatandaşlarımıza söz verdiği ancak halen gerçekleştirmediği 3600 ek gösterge ne zaman çıkartılacak? Vatandaşlarımız 3600 ek göstergeyi beklemektedir. İktidar erkanına buradan sesleniyoruz. Neden sözünü verdiğiniz 3600 ek göstergeyi hala çıkartmadınız? Tüm eğitim emekçilerinin ek göstergeleri 3600'e çıkarılmalıdır. Meclis'e gönderdiğiniz Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerimiz arasında hiyerarşik bir yapılanma oluşturmakta ve geleceğimizi inşa eden öğretmenlik mesleğini kariyer basamağı haline dönüştürmektedir. Eğitimin asli unsuru öğretmendir. Öğretmenlere verilen önem eğitime verilen önem demektir. Ancak bu teklifte görünen daha çok para nasıl kazanılır sorusunun yanıtıdır. Bu yasa teklifinde öğretmenlerin temel sorunları olan; norm kadro, yer değiştirme, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması, mülakat sisteminin kaldırılması, hizmet için eğitim, ücretli öğretmen sorununun çözülmesi, öğretmenlerin maaş karşılığı gireceği ders saatinin 15 saate eşitlenmesi, yöneticilikte kayırmacılık, proje okulları, proje okulları ile yapılan haksızlık, kreş sorunu ve öğretmenlere yönelik şiddet konularında bir iyileştirme bulunmamaktadır.' diye konuştu.

Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber

'Bir Kuru Teşekkür ile Öğretmenleri Görmezden Geliyorsunuz'
Rakıcı, dile getirdikleri hiçbir konunun kanun teklifine yansımadığını ifade ederek, ''Benim geleceğimiz hakkında sözüm var.' diyen herkesin düşüncesi alınarak, bizim verdiğimiz kanun teklifiyle birleştirilmeli ve teklif alt komisyonda görüşülmelidir. İktidarın '3600 ek gösterge hakkınız tamamınıza verilecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacak. Sözleşmeli öğretmenlik ayrımına son verilecek' sözlerinin doğru olmadığı anlaşılmıştır. İktidarın derdi öğretmenlerin sorunlarını çözmek değil. Bir kuru teşekkür ile öğretmenleri görmezden geliyorsunuz. Türkiye kamuoyunu verdiğiniz vaatler ile yanıltıyorsunuz' dedi.

'Öğretmenlere Sınava Dayalı Kariyer Basamaklarının Dayatılması Doğru mudur?'
Öğretmenliğin, ülke geleceğini inşa eden en şanlı mesleklerden birisi olduğunu vurgulayan Rakıcı, 'Yetersiz atamalar sonucunda öğretmenlerimiz özel sektörde düşük ücretler ve 12 saati aşan mesai saatleri ile çalışmak zorunda bırakılmıştır. Sınıflarda bulunan fazla öğrenci sayısı ile yeterli bir eğitim anlayışı olmayacağı herkesçe malumdur. Sınava dayalı eğitimin yarattığı sorunlar konuşulurken, öğretmenlere sınava dayalı kariyer basamaklarının dayatılması doğru mudur? Kısaca öğretmenlik mesleği ile ilgili eksiklik varsa sınav ile çözülmemelidir. Sorun öğretmenlik yetiştirme sürecinde aranmalıdır.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi