Makamında basına açıklama yapan Karaman, Rize'de 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen İlçelerinde de yapılacağını, 15 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi'nin, 16 Haziran Pazar günü de Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Testi'nin yapılacağını belirtti.

Karaman, 'Temel Yeterlilik Testi (TYT); 15 Haziran Cumartesi saat 10.15'de başlayıp 135 dakika sürecektir. Temel Yeterlilik Testi'ne Rize'de toplam 12761 aday girecektir. Bu sınav için adaylar sınav binalarına en son saat 10.00'da girebileceklerdir. Bu saatten sonra hiçbir aday sınav yapılacak olduğu binalara alınmayacaktır. Alan Yeterlilik Testi (AYT); 16 Haziran Pazar günü saat 10.15'de başlayıp 180 dakika sürecektir. Alan Yeterlilik Testine Rize'de toplam 10074 aday girecektir. Bu sınav için adaylar sınav binalarına en son saat 10.00'da girebilecektir. Bu saatten sonra hiçbir aday sınav yapılacak olduğu binalara alınmayacaktır. Yabancı Dil Testi (YDT); 16 Haziran Pazar günü saat 15:45'te başlayıp 120 dakika sürecektir. Yabancı Dil Testine ise 596 aday girecektir. Bu sınav için adaylar sınav binalarına en son saat 15.30'da girebilecektir. Bu saatten sonra hiçbir aday sınav yapılacak olduğu binalara alınmayacaktır' dedi.

ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak, adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirten Karaman, 'Bu konuda adayların ve ailelerinin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Rahat olsunlar' dedi.

15-16 Haziran Cumartesi Pazar günleri Rize İl Nüfus Müdürlüğü ile Çayeli ve Ardeşen İlçe Nüfus Müdürlükleri saat 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık olacağını belirten Karaman, 'Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyen adaylar 2019 YKS Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğraf ile birlikte Nüfus Müdürlüklerine müracaat ettikleri zaman kendilerine Geçici Kimlik Belgesi verilecektir. Adaylar bu belge ile sınava girebileceklerdir' diye konuştu.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Karaman, adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları, bütün yılın emeğinin küçük bir dikkatsizlik ile boşa gitmemesi için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi