OCAK

ÇAYELİ'NİN 'KURU FASULYESİ' TESCİLLENDİ

Türkiye`nin vazgeçilmez tatlarından, sofraların en önemli yemekleri arasında olan 'kuru fasulye', Çayeli Ticaret Sanayi Odasının girişimiyle coğrafi işaret belgesi alınarak tescillendi.

DOĞU KARADENİZ'İN İLK GÖZ NAKLİ RİZE'DE YAPILDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Araştırma Hastanesinde ilk kez göz (kornea) nakli gerçekleştirildi.

Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi

TARİHİ ORTA CAMİ YIKILDI

Rize`de bulvar çalışmaları kapsamında yenisi yapılan eski Orta Cami'nin yıkımı tamamlandı. Yeni Orta Cami'nin yapımına Timya Vadisi'nde başlanıldı. Caminin yeni yerinde yapımına devam ediliyor.

----------------------------------------------------------------------

ŞUBAT

SOLUCAN BENZERİ BALIK KEŞFEDİLDİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi araştırma ekibi, dünya bilim literatüründe bulunmayan solucan benzeri balık türü keşfetti. `Deredokuz gözlüsü` adı verilen tür, Su Ürünleri Fakültesi bünyesindeki Balık Müzesi'nde sergileniyor.

----------------------------------------------------------------------

MART

ÜÇÜZLERİNE 'RECEP, TAYYİP, ERDOĞAN' İSMİNİ VERDİLER

Rize`de, 23 yıldır çocuk hasreti çeken Ali Er (53) ile Meliha Er (45) çifti, üçüz erkek bebek sahibi oldu. Çift, bebeklerine `Recep, Tayyip, Erdoğan` adını verdi.

ARSLAN: ÇAYKUR TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DÜZENLEMESİ YAPILDI

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çaykur`da çalışan mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, 'Çaykur tarihi boyunca işçi için yapılmış en önemli düzenleme yapıldı' dedi.

----------------------------------------------------------------------

NİSAN

RİZE TİCARET BORSASI'NDA SEÇİM HEYECANI YAŞANDI

Rize'de yapılan, Rize Ticaret Borsası Başkanlığı seçimlerinde Mehmet Erdoğan'ın tek liste ile seçime girerek yeniden başkan seçildi.

RTSO'DA SEÇİMLER YAPILDI

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapılan RTSO seçimlerinde mevcut başkan Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile iş adamı Asım Çillioğlu başkanlık için yarıştı. Yarışı Karamehmetoğlu kazandı.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ RİZE'DE YAPILDI

Trabzon`un Sürmene ilçesinde oturan Ebru- Umut Kıvran çiftinin 5 yaşındaki çocukları Kılıçarslan'a, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi`nde koklearimplant (biyonik kulak) operasyonu gerçekleştirildi.

RİZE'DE SÜPER LİG COŞKUSU

Çaykur Rizespor'un Spor Toto 1`inci Lig`in 33`üncü haftasında deplasmanda konuk olduğu Ümraniyespor`u 1-0 yenerek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi ve Süper Lig'e çıkması, Rize`de coşkuyla kutlandı.

----------------------------------------------------------------------

MAYIS

YAŞ ÇAY TABAN FİYATI ÜRETİCİYİ MEMNUN ETTİ

Dönemim Başbakanı Binali Yıldırım'ın, 2,32 lira taban fiyat ve 13 kuruş destekleme primi ile kilo başına toplam 2,45 lira olarak açıkladığı yaş çay taban fiyatı üreticiyi memnun etti.

SEZONUN FLAŞ İSMİ SAMUDIO OLDU

Spor Toto 1'inci Lig'de şampiyon olarak yeniden Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor'da bu sezonun en flaş ismi sezon başında kiralık olarak takıma katılan Paraguaylı genç forvet Brain Samudio oldu. Samudio Spor Toto 1'inci Lig'de gol kralı oldu.

AKSOY, RİZE ESNAF ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU

Rize Esnaf Odalar Birliği olağan genel kurulu Rize Öğretmenevinde yapıldı. Yapılan seçimlere tek liste ile giden başkan adayı Güven Aksoy yeni Rize Esnaf Odalar Birliği Başkanı oldu.

DAĞCILIĞA YENİ BAŞLADI, İLK BUZUL İNİŞİNDE DÜŞÜP ÖLDÜ

Rize`nin Çamlıhemşin ilçesindeki, 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı zirvesine tırmanan ekipte yer alan Mustafa Okan İnceer`in (41), dönüş yolunda kayalıklarından iniş yaparken düşüp, yaşamını yitirdi.

----------------------------------------------------------------------

HAZİRAN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, OVİT TÜNELİNİ AÇTI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon mitinginin ardından helikopterle gittiği Rize`de, İkizdere ile Erzurum`un İspir ilçeleri arasındaki Ovit Dağı Geçidi`nde yapılan, 14,3 kilometre ile Türkiye`nin en uzun, dünyanın 2`nci uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'nin açılış törenine katıldı.

RİZE ŞEHİR HASTANESİNİN YERİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Rize`de, 300 dönümlük deniz dolgusu üzerinde inşa edileceğini açıkladığı 800 yatak kapasiteli şehir hastanesinin yeri belli oldu. Hastane, 19 yıl önce ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı yarım kalan yat limanı sahasında yapılacak.

AK PARTİ RİZE'DE 3-0

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri sonuçlandı. AK Parti Rize'den 3 milletvekili çıkardı.

----------------------------------------------------------------------

TEMMUZ

EN UZUN PROGRAM REKORU KIRILDI

Rize'de program yapımcısı İbrahim Eksilmez, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde 30 saat kesintisiz program yaparak rekor kırdı.

AVM'NİN İSMİ BELLİ OLDU

Rize' de yapımı süren Rize'nin ilk alışveriş merkezi projesinin ismi belli oldu. Kaba inşaatında yüzde 80`i tamamlanan AVM`nin ismi Şimal AVM olduğu açıklandı.

AK PARTİ RİZE İL BAŞKANLIĞINA İSHAK ALİM ATANDI

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı`nın Rize Milletvekili adaylığı dolayısıyla İl Başkanlığından istifa etmesiyle boşalan AK Parti Rize İl Başkanlığına, İl Başkan Vekili Ali Haydar Er`in de işaret ettiği Merkez İlçe Başkanı İshak Alim`in atandı.

----------------------------------------------------------------------

AĞUSTOS

ÇAY DEMLEME ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

Rize'de Çay, Turizm ve Yaz Sporları Festivali kapsamında çay demleme, eşleşme ve sunum yarışmaları düzenlendi. Yarışmada çay demleme şampiyonu Gülhanım Delihasan oldu.

ERDOĞAN MEMLEKETİ GÜNEYSU'DA VATANDAŞLARA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece geç saatlerde geldiği memleketi Rize`nin Güneysu ilçesinde hemşerilerine seslendi.

332 NOKTADA SEL VE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Rize`de etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarla oluşan hasarın boyutu ortaya çıktı.

ÇAYKUR RİZESPOR SÜPER LİG'DE SEZONUN İLK MAÇINA ÇIKTI

Spor Toto Süper Lig`de Çaykur Rizespor, 2-0 öne geçtiği maçta Kasımpaşa karşısında son dakikalarda gelen gollerle 3-2 mağlup oldu. Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da stadyumdan izledi.

OVİT YAYLA ŞENLİKLERİ'NDE MUHTEŞEM FİNAL

Rize'nin İkizdere İlçesi`nin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylasında, Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 20`incisi düzenlenen Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri sona erdi.

KAÇAR, KARADENİZ BÖLGE MÜDÜRÜ OLDU

Türkiye`nin en önemli haber ajanslarından olan Demirören Haber Ajansı`nda (DHA) yeni dönemde yapılanma sürüyor. Rize Muhabirliği görevinden geçen yıl ekim ayında Doğu Karadeniz`deki 6 ilden sorumlu Trabzon Bölge Müdürü görevine getirilen Muhammet Kaçar`a yeni bir görev verildi. Kaçar, Trabzon ve Samsun bürolarının birleştirilmesi ile oluşturulan DHA`nın Karadeniz Bölge Müdürü oldu.

ZİL KALE 'EN GÖRKEMLİ' KALE SEÇİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı`nca Türkiye'nin en görkemli 13 kalesi sıralandı. Sıralamada Zil Kale ilk sırada yer aldı. Zil Kale yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini gördü.

Editör: Haber Merkezi