Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı Rize'ye 33 kilometre uzaklıkta inşa ediliyor ve yeni havalimanı Yeşilköy-Pazar mevkiinde bulunuyor.Artvin'den 120 kilometre mesafede kurulacak limanda,yapıldığında 3 kilometre uzunluğunda bir pist, 250 metrelik taksi yolu, apron, terminal binası bulunacak.

Çalışmaların devam ettiği Rize-Artvin Havalimanı'nda denize günde 80 bin ton taş dökülüyor. Havalimanı 29 Ekim 2020 tarihinde açılacak...Rize- Artvin Havalimanı için çalışan kamyonlar ile getirilen günlük 80 bin ton taş 2 hafriyat gemisiyle denize dökülüyor. Dolgu alanı için 88,5 milyon ton taş kullanılacak.29 Ekim 2020 yılında tamamlanacak ve 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nın altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak.Havalimanı dolgusunun 3'e ayrılıyor, Bunlar koruyucu mendirekler, PAT sahası denilen pist, apron ve taksi yollarının olduğu kısım ve bunların dışında kalan alanları kapsayan genel dolgu sahasıdır.Pazar Tüneline yakın Taş ocaklarının bu tünel üzerindeki vadide yer alması ulaşım açısında taş taşıyan kamyonlara büyük imkan sağlamaktadır. Projenin bu nedenle sahil yoluna herhangi bir zararı da yok.

Denizin üzerine 27 metre derinliğe ve Karadeniz gibi fırtınalarla mücadele eden bir bölgede inşaat yapılıyor.Yapıldığında Rize-Artvin il ve ilçeleri ile Batum'dan gelecek yolculara hizmet verecek olan Havalimanı Pazar Yeşilköy-Tünel ve Pazar Kız Kulesi mevkiine kadar Deniz dolgusu yapılarak hizmete girecek. Bu Havalimanı aynı zamanda Loistik hizmetlere de açılacak O yüzden Kargo uçaklarının da iniş ve Kalkış yapacağı şekilde planlanıyor.
Haber - Abdulah Uzun

Editör: Haber Merkezi