ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor! ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi'ni şehir için önemli bir kazanım olarak gördüklerini belirten Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, 'Sayın Belediye Başkanımız ile ekibinin kararlı ve gayretli çalışmaları sonucunda yakın zamanda il merkezimizde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan blok işyerlerimizin yerlerine kurulacak olan yapı, şehrimizin gerek mimari ve gerek görsel olarak güzel ve yeni bir yüze kavuşmasına imkan tanıyacaktır. Sayın Belediye Başkanımız mağduruyet yaşanmaması adına çok mücadele etti ve bugün bu duruma gelinmesinde emeği çok buyüktür.' diye konuştu.

Koç, bloklarda yıllarca hizmet veren emektar esnafların haklarının unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, 'Her ne kadar mal sahipleri dikkate alınsa, muhatap olunsa da 'şehr-i emin' olmak her kesimi duşünmek ve mağduriyet yaşanmaması adına önlem almak gerekir. Bu işletmelerde mal sahiplerine verilen yüksek kiralar, mal sahiplerinin iş yeri talebini etkileyerek, kirayi tercih etmesine ve kiracilarımızın yersiz kalmasına sebep olmuştur. Çünkü yetkililer mal sahiplerinden iş yeri talebi olmadığını, o yüzden yer temin edilmediğini belirtmekte. Ancak ilimizde dükkan bulmak çok zor ve maalesef iş yeri mal sahipleri mevcut kiralarını iki katına çıkarması da esnaflarımızı daha zor duruma düşürmüş oldu. Üyelerimizin talep ve istekleri doğrultusunda bizler esnaf odası olarak her zaman üyelerimizin yanında ve onların hak ve menfaatlerini savunan bir kesim olacağız' dedi.

'Bir Konteyner Çarşısı Kurularak Mağduriyetin Giderilmesini Ümit Ediyoruz'

Yetkililer ile esnafın talep ve istekleri hakkında görüşme halinde olduklarını ifade eden Koç, 'En azından bu bloklarda bulunan kiracı esnaflarımızın yeni bir yer bulmaları veya bu blokların yapım aşamasının tamamlanacağı tarihe kadar bir konteyner çarşısı kurularak mağduriyetin giderilmesini ümit ediyoruz. Üyelerimizden yapmış olduğumuz istişare sonucunda sahilde bulunan otoparkın bir kısmının veya yıkılan emniyet binasının olduğu alanda ya da herhangi münasip bir bölgede bir konteyner çarşısı kurulması elzemdir. Bu süreci yakınen takip eden yetkililerimiz ve kendine dert edinen saygıdeğer belediye başkanım bu bloklarda bulunan kiracı esnafımızın talepleri ve isteklerine sessiz kalmayacağını biliyorum' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi