Avcı: Uçak Seferi Olmayan Havalimanı Rekor Kıramaz Avcı: Uçak Seferi Olmayan Havalimanı Rekor Kıramaz

Toplantıya Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat KASAP, Rize Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Müsiad Başkanı Recep TAYLAN, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN ile eğitim camiasının ileri gelenleri, iş adamları, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çözüm Akademi Okulları Genel Müdürü Ahmet AKÇA, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, ideali medeniyet kurma iddiası olan toplumların büyük insanlar yetiştirmek zorunda olduğunu söyledi.Fikirde, sanatta, siyasette, mimaride, tıbbi bilimlerde, sporda kısacası her alanda büyük insanları ortaya çıkaran tek şeyin gelişerek değişim olduğunu ifade eden Akça, 'Tabiki bu değişim ancak eğitimle mümkündür. Buradan hareketle eğitimi; öğrencilerimizi her anlamda yetiştirmenin yanında onlara bir medeniyet perspektifi kazandırma işi olarak da görüyoruz.' dedi.


AKÇA; Çözüm Eğitim Kurumları olarak öğrencilere hayata dokunmayı, onu hissetmeyi ve kavramayı; nihayet hayatı yorumlamayı öğrettiklerini belirterek, şunları ifade etti:'Bunun sonucu olarak sorumluluklarını zamanında yerine getiren, kendisiyle barışık özgüveni gelişmiş, araştıran, inceleyen, sorgulayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, bilgiye ulaşmak için gereken yöntemleri kullanan, insani değerlere sahip çıkan, çevresindeki kişilere ve olaylara karşı duyarlı, çevre bilincine sahip bireyler yetiştirmek kurumlarımızın en nihai amacıdır. Onları, hayatın her an değişen ve gelişen şartlarına hazırlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin saygın, başarılı, birden çok dili konuşabilen; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile ilgilenen, yaşayacakları zamanın bilgi ve becerileri ile donanmış; yeniliklerin nesnesi değil öznesi olan bireyler olmalarını aynı zamanda hoşgörü, adalet ve yardımlaşma gibi değerlerle donanmalarını kısacası öğrencilerimizin bilgi ve irfanla yıldızlaşmalarını hedefliyoruz. ' ifadelerini kullandı.

Fen ve Anadolu Lisesi olarak faaliyet gösterecek Rize Çözüm Akademi Okulu Genel Müdürü Erdal Genç ise;
Rize'ye kazandırdıkları yeni okulun 4 bin 800 metrekare kapalı alan ve bin 890 metrekare spor ve sosyal tesisleri ile Fen ve Anadolu Lisesi olarak faaliyet göstereceğini ve okulun şehir merkezine yürüme mesafesinde olduğunu söyledi.
Öğrencilerin akademik yaşam becerilerini ve sosyal yaşam becerilerini geliştirmek için her şeyi düşündüklerini kaydeden Genç, 'Okulumuzda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, fizik, kimya biyoloji laboratuvarları, bilişim sınıfları, kütüphane, kodlama atölyeleri, yabancı dil laboratuvarları, sanat ve müzik atölyeleri, öğrenci kulüpleri gibi hizmetler bulunmaktadır. Her kesimin rahatlıkla 'bizim okul' diyebilecekleri bir okul konsepti ile öğrenci ve velilerimizi buluşturuyoruz.' dedi.

Genç, Türkiye'nin içinde bulunduğu en önemli sorunlarından birinin eğitim konusu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
Sistem, bilgiyi ölçen sınavlara göre çocukları ve okulları ödüllendiriyor. Bu durum öğrenci ve velilerimizi başka çözüm arayışlarına itiyor. Bu sorunların altında yatan temel sebep; değerlerin dış faktörlere bağlanmış olması olarak karşımıza çıkıyor. Bizler, karşılaştığımız bu zorluklara ve olumsuzluklara rağmen bir öğrencimizi bile kaybetmeyi göze almadık. En büyük başarımız budur.'
En büyük hedeflerinin öğrencilerin öz denetim becerilerini geliştirerek önce onları kazanmak sonra da kaybetmemek olduğunu vurgulayan Genç, 'Özgüveni yüksek mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmek her velinin isteğidir. Sahip olmak istediğimiz değil; sahip olduğumuz çocukları yetiştirmek için öğrencilerimizin öz denetim becerilerini geliştiriyoruz. Güçlü bir genel merkez yapımızla ve çeyrek asırlık tecrübemizle 'Çözüm Eğitim Kurumları olarak' Türk eğitim sistemine verecek çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz. Eğitim parmak izi kadar kişiye özgüdür, felsefesiyle çıktığımız bu yolda her daim gelişerek ilerliyoruz.' Diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi