Rize, uzun süredir hayalini kurduğu ve ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği Kitap Fuarı'nın bu yıl ikincisi yapılacak. 22 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 'Bu topraklar kitap okudukça yeşerir' sloganıyla 2. Rize Kitap Fuarı düzenlenecek. Fuar; Rize Valiliğinin himayelerinde, Rize Merkez Muhtarlar Derneğinin organizesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Rize Belediyesi, Çaykur Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası ve Rize Araştırmaları Vakfı'nın destekleri ile yapılacak.

Fuarın açılışı 23 Kasım saat 13.00'te gerçekleştirilecek. 10 gün boyunca kitapseverlerle buluşacak fuarda binlerce kitap, onlarca yazar okuyucularıyla buluşacak. Gündüz 10'da açılacak olan fuar akşam 20'ye kadar 10 gün boyunca açık kalacak.

'FUAR BOYUNCA İLÇELER VE İL DIŞINA ÜCRETSİZ SERVİS'

Fuarı düzenleyen Rize Merkez Muhtarlar Derneği'nin Başkanı İrfan Kaya ise yaklaşık bir aydır fuar çalışmasını sürdürdüklerini belirterek, '60 yazar ve 70 yayınevi bu fuarda Rizeli kitap Sevrlerle buluşacak. 23 Kasım'da yapılacak açılışa devlet büyüklerimizi bekliyoruz. Fuar boyunca ilçeler ve il dışından da fuara katılım sağlamak için ücretsiz servislerle hizmet vereceğiz. Çevre illeri de bu etkinliğe katmayı planladık. İnşallah güzel bir etkinlik olacak. Hazırlıklarımızı tamamladık. Fuarımız Rizeli kitap severlerle buluşacak. Tüm Rizelileri etkinliğe davet ediyoruz. Amacımız bir kişiye daha nasıl kitap okumayı sevdiririz, nasıl okuyucu kazanırız düşüncesiyle bu işte görev aldık. Daha fazla okumak, her alanda okumak araştırmak, kendimizi geliştirmek için okumak önemli. Fuarda çok geniş bir yelpaze olacak. Okuyucular binlerce kitapla buluşacaklar' diye konuştu.

YAZAR UZUN: HER ŞEYİN BAŞI OKUMAK

Rize Kalkandereli yazar Nazım Uzun, fuarda kitap severlerle buluşmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyerek, 'Kitap fuarlarına katılıyorum. Bu fuar memleketimde olduğu için benim açımdan daha heyecan verici. Geçen yıl okurlarımla buluşup imza günü yapmıştık. Bu yıl yeniden okurlarımla buluşacağım için mutluyum. Okumak adına ne yapılması gerekiyorsa bizde yazar olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu tarz etkinliklerin daha da çoğalmasını istiyorum. Her şeyin başı okumak. Okumak hiçbir zaman insanı geriye götürmez. Sürekli ileriye götürür. Kitap almak özgüveni getirir, okumak bilgiyi, anlamak düşünceyi geliştirir. İnşallah bu tür etkinliklerle gençlerimizin de kitap sevgisi daha da yükselecektir' dedi.

Etkinlik kapsamında şu yazarlar imza günü düzenleyecek ve konferans verecek;

' Prof. Dr. Ekrem Demirli, Oğuz Haksever, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Mete Yarar, Gençosman Demizci, Köksal Aydın, İnci Çetir, Yılmaz İmanlık, Nazan Arısoy, Sebahat Karagöz, Orhan Naci Ak, Serdar Tuncer, Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, İsmail Kasap, Memiş Murat Atar, Sonay Atabey Can, Nazım Uzun, Fuat Kozluklu, Bestami Yazgan Sinan Yağmur, Fatma Işık, Birsen Ekim Özen, Bahadır Yenişehirlioğlu, Volkan Erbaş, Nehir Aydın Gökduman, Hasan Öztürk, Melek Paşalı, Özgür Balpınar, Şermin Yaşar, Erkan Karasoy, Necmi Aksu, Mustafa Akgün, Bilsen Şahin, Murat Tavlı, Mehmet Ali Güneş, İshan Güven Güvelioğlu, Murat Ümit Hiçyılmaz, Mehmet Yazıcı, Gülseren Akdaş, Nesrin Hazer, İsmet Acı, İsmail Güçtaş, Mukadder Karakaş, Gri Koç, Dr. Kamil Konur, Ömer Yazıcı, Tolga Akpınar, Bekir Develi'

Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz

Editör: Haber Merkezi