Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan ve alışveriş merkezinde ki dükkanların satışa çıktığı toplantıda AVM'nin 2019 yılı sonuna kadar bitirilip hizmete sunulacağı belirtilmişti.

İçerisinde 30 bin metrekare kullanılabilir alanda 542 konut, 138 dükkan yer alacak. 65 bin metre kare üç katlı otoparkı ile bin 512 araç kapasiteli otoparkı olacak. 33 katlı yapılacak çay sembollü bina projesi İngiltere'de en iyi alışveriş merkezi tasarımı ödülü aldı. Rize Şimal AVM Projesi Dünya ve Türkiye çapındaki ünlü markaların, Rize'ye gelmelerini sağlayacak, şehrin kültürel ve sosyal açıdan gelişimini destekleyecek ve Rize'mizin çevre iller ve gelecek turistlerin ilgi odağı olmasına büyük ölçüde katkıda bulunacaktır. Yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacak olan Rize'nin en önemli ticari projesi 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Şimal nedir, Şimal ne demek
Rize AVM'ye verilen Şimal ismi Arapça kökenlidir. Şimal kuzey, yön olarak kuzey ve kuzey yıldızı anlamına geldiği belirtiliyor. Sağını doğuya, solunu batıya veren kimsenin tam karşısına düşen yön, dört ana yönden biri, şimal, güney karşıtı olarak gösteriliyor. Bulunduğu noktaya göre kuzeyde kalan yer. Bu yöne düşen, bu yönle ilgili olan, şimali. Kutup yıldızının bulunduğu taraf. Osmanlıca da şimal ismi kullanılmıştır. Şimal ismi Kuran'da da geçmektedir.

TANITIM FİLMİ İÇİN TIKLAYIN

Türkiye, Meyve Üretiminde Dünyada 4'üncü Sırada Türkiye, Meyve Üretiminde Dünyada 4'üncü Sırada



Editör: Haber Merkezi