Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından 'Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı' kapsamında Aralık 2019'da proje teklif çağrısı ilan edilmişti. Bu tarihte Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Güven Aksoy'un öncülüğünde çalışma başlattı. Projenin konusunu 'Rize Simidi' olarak belirlenip DOKA'ya sunuldu. DOKA projeyi inceleyerek destek vermeyi kabul etti.

Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Proje kapsamında bir fırın yeniden modernize edilecek ve fırınlara hijyen ve sunum eğitimleri verilecek. Ayrıca iş yerlerine uygun tek tip elbiseler dağıtılıp simidin daha güzel ve hijyen sunumu için kese kağıtları dağıtılacak. Coğrafi işaretli ürünün daha çok kişiye tanıtma ve bilinirliğini artırmak için ise haberler planlanacak, tanıtım filmleri hazırlanacak. İnternet sitesi ve sanal satış sayfası oluşturulacak proje kapsamında sosyal medyadan ürün daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacak.

'Simidin Marka Değerini Daha Yukarılara Çekmeyi Amaçladık'
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Güven Aksoy, yaklaşık bir yıldır proje ile ilgilendiklerini söyleyerek; 'Amacımız 3 ay sonra projenin tamamlamak. Yaptığımız çalışmaları o zaman yapacağımız toplantı ile tekrar sunacağız. Bu proje ile coğrafi işaret alan ürünümüzün marka değerini daha yukarılara çekmeyi amaçladık. Rize Simidi Rize'nin bir markası olduğunu biz biliyoruz fakat daha geniş kitlelere ulaşmak ve bilinirliğini artırmak amacındayız. Simit öyle bir ürün ki zengini de fakiri de, işçisi de memuru da, yaşlısı da genci de bu ürünü severek tüketiyor. Proje tamamlandığında hedefimize ulaşmış olacağız. İnanıyorum ki proje Rize Simidine verdiğimiz değeri yansıtacaktır. Bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman'a proje ortağımız Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'e bugün burada bizleri kırmayıp katılan tüm herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Başkan Aksoy'un konuşması ardından Rizeli simit fırını işletmecileri söz alarak yaşadıkları problemleri ve çözüm noktasında yapılması gerekenleri anlattılar.

Editör: Haber Merkezi