Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Ankara-AFAD Başkanlığı koordinesinde ilimizden dün gece bölgeye 2 UMKE ve 1 ambulans ile 12 sağlık personeli intikal ettirildi. Ayrıca İlimizde faaliyet gösteren AKUT Rize Ekibi de 2 araç ve 10 kişilik arama kurtarma ekibi ile bölgeye ulaşmıştır.

Hali hazırda deprem bölgedeki arama ve kurtarma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulması ve talep edilmesi durumunda hemen hareket edecek şekilde Rize AFAD Müdürlüğü, Sağlık, UMKE, RİKE ve Çayeli Bakır İşletmelerine bağlı arama kurtarma ve benzeri ekip, personel ve ekipman hazır bekletilmektedir.

Dün gece 20.55'te merkezi Elazığ – Sivrice olan ve başta Malatya olmak üzere birçok ilden de hissedilen ve ülkemizi büyük bir hüzne boğan deprem nedeniyle İlimiz Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylasında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 13'üncüsü yapılmakta olan 'Kardan Adam Şenlikleri' kapsamında planlanan konser ve eğlence içerikli bölümler iptal edilerek ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Cumhurbaşkanlığımızca yapılan açıklamada; Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) gereğince kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımlar AFAD koordinesinde yürütülmektedir. Bu sebeple deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların 0312 258 23 23 numaralı telefon aranarak AFAD koordinesinde ulaştırılmasının önem arz ettiği belirtilmiştir.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

Cumhurbaşkanlığımızın talimatı gereği ilimiz genelinde herhangi bir yardım kampanyası gerçekleştirilmeyecek, yardımsever halkımız tarafından bölgeye ulaştırılmak istenilen yardımlar AFAD Başkanlığının ilgili telefon numarası aranarak yapılabilecektir.

Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, depremi hisseden, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

Editör: Haber Merkezi