Rize'deki bayram kutlamaları, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kutlamalara; Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, il ve daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yakmış olduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. Yıldönümünü coşkuyla kutladıkalrnı belirterek; 'Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi saygı ile selamlıyorum. 19 Mayıs Milletimizin, sahip olduğu tüm onur ve asaletiyle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol göstericiliğinde, tarih sahnesinde yeniden şahlanışının başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919 günümüzden tam 100 yıl önce bütün umutların birer birer tükenmeye başladığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal'in 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek mahiyetiyle birlikte Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihten itibaren Milletimiz, makus talihini tersine döndürmeye başlamış, varlığını esaret altında sürdürmeyeceğini ve kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve gereğini de en güzel şekilde yapmıştır. Bu haykırışın adı Kurtuluş Savaşı, bu kutlu mücadelenin kalbi de gücünü sadece Milletin kendisinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Dün olduğu gibi bu gün de Millet İradesi vazgeçilmez güç kaynağımızdır. Bizi esaretten kurtarıp özgürlüğe taşıyan millet iradesinin hiçbir baskı ve zorlama olmadan yaşatılması noktasında başta gençlerimiz olmak üzere hepimize büyük görevler düşmektedir.' dedi.

Ardından törende; şiirler okundu ve spor gösterileri yapıldı. Çeşitli branşlarda dereceye giren sporcu öğrenci ve takımlarına kupa ve madalyaları verildi. Milli mücadelenin 100'üncü yılında fotoğraf yarışması etkinliği kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren 14-18 yaş kategorisinde Berkan Çamoğlu, Tayyip Topal, Enver Kalender 19-29 yaş kategorisinde dereceye giren Şefik Metin, Yüksel Aslan'ın ödülleri Rize Valisi Kemal Çeber tarafından verildi.

Törene katılan vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Vali çeber, dereceye giren sporcu öğrencilere başarılarının devamını dileyerek, fotoğraf sergisini gezdikten sonra programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada













Editör: Haber Merkezi