Rize’de Yeni Su Depoları İnşası Tamamlandı Rize’de Yeni Su Depoları İnşası Tamamlandı

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kovid-19 ile mücadelede en etkili silahın aşı olduğu belirtilerek, 'Bu anlamda 170 bin doz aşıyı bugüne dek halkımıza uyguladık. Bu süreçte hiçbir vatandaşımız da aşıya bağlı çok ciddi bir komplikasyon ile karşılaşmadık. İsterse Çin Sinovac, isterse de Alman BioNTech aşısı olsun uygulama sonrasında bazı insanlarımızda aşı yapılan kolda ağrı, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, kırgınlık, halsizlik gibi bir takım yan etkiler görülmekte olup; genellikle bu etkilerde 2 veya 3 gün içerisinde kendiliğinden kaybolmaktadır. Ayrıca herhangi bir aşının diğerine oranla daha çok yan etki gösterdiği, bundan hareketle daha riskli olabileceği düşüncesi yanlıştır.' denildi.

Aşı hakkı tanınan vatandaşların mutlak suretle zamanında aşı olmaları gerektiğinin hatırlatıldığı açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

'Çünkü bu karar hem kendileri, hem sevdikleri, hem de toplum adına alabilecekleri en doğru karardır. Yine öncesinde ağır alerjisi, özellikle yumurta vb. etmenlere karşı ciddi alerji öyküsü olan kimselerin aşılarını mutlak suretle hastanelerimizin aşı polikliniklerinde durumlarını belirterek olmaları gerekmektedir.'

Açıklamada, il genelinde 40 yaş ve üzeri ile öncelik tanınmış tüm vatandaşlara yönelik aşılama faaliyetleri tüm hızıyla devam ettiği aktarılarak, 'Aşı hakkı tanımlanmış vatandaşlarımız aile sağlığı merkezlerimiz ile tüm hastanelerimizde randevu almak suretiyle hem Sinovac hem de BioNTech aşılarını yaptırabilirler.' ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi