Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kurum-kuruluşlarınca yürütülen ve planlanan yatırımların değerlendirildiği, 2018 yılı son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapıldı.Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantının açılışında yaptığı açıklamada, yıl içerisinde ciddi olmasa da iki ciddi afet yaşandığını belirterek; 'Malumunuz Rize'de gerek coğrafi yapısı, gerekse yağış rejimi nedeniyle zaman zaman afetler meydana gelmekte. Bu yılda büyük çapta olmasa da iki ciddi afet yaşadık. Çok şükür ki bu afetlerde zararımız büyük çapta olmadı. Zarar-ziyanın az olmasının en önemli nedeni, gerçekleştirdiğimiz alt yapı çalışmalarıdır. Buda şu gerçeği ortaya çıkartıyor. Alt yapı hizmetlerini ne kadar yaparsanız, afete maruz bölgeleri o kadar daraltırsınız. Biz de tüm yatırımcı kuruluşlarla, hayatı sürdürülebilir kılmak adına gerekli planlamaları yaptık ve acil altyapı projelerini kıştan önce tamamlamayı hedefliyoruz' dedi.
Vali Bektaş, yaptığı açıklamaların son bölümünde, dönem içerisindeki kamu yatırımlarının sektörlere göre dağılımını da özetledi. Bu anlamda yatırımların; ulaştırma sektöründe 527,2 milyon, tarım sektöründe 66,3 milyon, enerji sektöründe 29,6 milyon, sağlık sektöründe 280 bin, eğitim sektöründe 140,3 milyon, turizm sektöründe 15,8 milyon, imalat gıda sektöründe 73,4 milyon, konut sektöründe 100 milyon ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 103,8 milyon TL. olduğunu belirtti.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi