Rize'de, 'Arabalı Sinema' etkinliği, Rize Belediyesi'nin ev sahipliğinde pandemi önlemleri çerçevesinde gerçekleşti.

Rize'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı Rize'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Açık otoparkta kurulan dev ekranda gösterilen sinema filmini katılımcılar kendi arabalarının içinden izledi. 'Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu' isimli filmi izleyenler, belediye ikramlarının yanı sıra yanlarında getirdikleri termoslarla çay içti, çekirdek çitledi. Filmi izlemeye bir aile bebekleri ile geldi. Bir aile ise kamyonet kasasına kurulan oturma grubuyla alana geldi.

Koltuk, Sehpa, Halı Var
Kamyonetle gelen İbrahim Kaya, 'Arabalı sinema var dediler bizde oturma odasını kamyona koyup getirdik. Sehpamız ve halımız bile var. Semaverde getirecektim ama duman çıkar hoş olmaz diye getirmedik. Çok eğleniyoruz' dedi.

Ata Kurt ise 'Arkadaşlar sinemaya gidiyoruz dedi, geldik, evi getirmişler buraya. Koltuğa oturmakta bana nasip oldu, yerimi buldum, keyfim yerinde' diye konuştu.

Recep Albayrak da 'Çayımız olmadan olmazdı, termosu doldurduk, şimdi hem filmi izliyoruz hem de çayımızı içiyoruz, patlamış mısırda var. Yine böyle etkinlikler bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Çay hasadını erkenden tamamlayarak sinema izlemeye geldiğini söyleyen Remziye Karaali, 'Çay toplamayı erkenden bitirdim, buraya geldim. Filmde çok güzel zaten. Benim içinde değişik bir etkinlik oldu' dedi.

'Pandemi Sürecinde Bu Tarz Etkinliklere Özlem Oldu'
Filmi izleyenler arasında yer alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, 'Şehrimizin farklı etkinliklerle renklenmeye ihtiyacı var. Pandemi sürecinde bu tarz etkinliklere özlem oldu. Arabalı sinema etkinliğinin ilki gibi ikincisi de yoğun katılımla gerçekleşti' dedi.

Editör: Haber Merkezi