İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜGVA Rize İl Temsilciliği arasında yapılan protokol kapsamında ilk olarak Pazar ilçesinde düzenlenen 'Geleneksel Okçuluk Eğitici Eğitimi' seminerine ilçedeki yönetici ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Pazar ilçesinde bu kapsamda açılan 'Geleneksel Okçuluk Eğitici Eğitimi' seminerini ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Ziyarette Emen'e Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Yavaşi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhammed Kan ve Mehmet Cesim Yufkacı da eşlik etti.

Okçuluk eğitimi veren Hasan Beşiroğlu'ndan bilgi alan Emen, bir süre eğitim kapsamında ok atma talimleri yaptı.

Protokol kapsamında ilki Pazar ilçesinde açılan 'Geleneksel Okçuluk Eğitici Eğitimi'nin ilerleyen zamanlarda diğer ilçelerde de açılacağı belirtildi. Seminerlerde sertifikalandırılan katılımcılar okullarında öğrencilere yönelik kurslar düzenleyerek, ata sporu okçuluğun tüm il genelinde yaygınlaştırılması sağlayacak.

DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

Protokol süresince yapılacak faaliyetler arasında okullarda geleneksel okçuluk eğitimlerinin yapılması, il düzeyinde turnuvalar düzenlenmesi, ulusal düzeyde düzenlenen müsabakalara takım ve birey olarak katılım sağlanması gibi bir çok faaliyetin yer aldığı aktarıldı.

Gerçekleştirilecek faaliyetlerde asıl hedef ise öğrencilerin milli ve manevi duygularının gelişimine katkı sağlamak, spor yaparak öğrencilere başarılı ve disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve Rize genelinde sportif aktiviteler aracılığı ile öğrencileri ve okulları eğitim sürecine aktif olarak dahil etmek olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi