Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Kovid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüsün yayılmasını önlemek için yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Rize Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, aldığı kararlarla yine Türkiye'ye örnek olacak bir ilke imza attı. Daha önce berber ve kuaförlerin kapatma kararını Türkiye'de ilk alan meclis olan Rize Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yolcu taşıma belgesinin uygulama kararıyla da ülkeye örnek bir uygulama getirdi.

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bugün toplanarak, il genelinde tüm marketler, alış-veriş merkezleri ve bankalarda çalışan personelin zorunlu olarak tüm hijyenik şartlar dikkate alınmak suretiyle, Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı cerrahi maske takması kararını aldı.

Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor

Ayrıca meclisin aldığı kararın ikinci maddesinde Covid-19 salgınının önlenmesi adına 1. maddede bahsi geçen işletmelerce Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı cerrahi maskelerin imkanlar ölçüsünde temin edilerek müşterilere de verilmesinin ve işletmede bulunduğu sürece takılmasının tavsiye edilmesine dikkat çekildi.

Editör: Haber Merkezi