Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber'in yanı sıra, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansa, Vali Çeber'in daveti ile Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci konuşmacı olarak katıldı.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

'Farkındalığımız Kurtuluşumuzdur' sloganıyla yola çıkılan konferansta, Prof. Dr. Tuncay Dilci 'Dijital Çağda Yaşarken Dikkat Etmemiz Gerekenler, Dijital Bağımlılığı Azaltmanın Yolları, Teknolojik Aletlerin Gerektiği Yerde Gerektiği Kadar Kullanılması, Teknolojik Aletlerin Yoğun Kullanımının Sosyal İlişkiler ve Kültür Üzerindeki Etkileri ' konuları ile ilgili bilgileri içerir sunum gerçekleştirdi.

Konferansta konuşma yapan Vali Çeber,' Dijital bir çağda dijital bir taarruz yaşadığımız aşikar ve dijital bağımlılığın ciddi bir sorun olduğu herkesin bildiği bir gerçek.Teknoloji bağımlılığını önlemek hepimizin sorumluluğu çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Dijital bağımlılık ancak hep birlikte çözebileceğimiz bir sorun. Günümüz koşullarında teknolojiden uzak olamayacağımız için gençlerimize teknolojiyi bilinçli kullanmanın eğitimini vermeli ve gençlerimizin teknolojik araçları bağımlılık haline getirmelerinin önüne geçmeliyiz. Geleneksel oyunlarımızı çocuklarımızla tanıştıracak ortamlar oluşturmalı, baba oğul, anne kız etkinlikleri düzenlemeli, ailemizle doğada vakit geçirmeli ve çocuklarımıza teknoloji bağımlılığının alternatifi olabilecek etkinlikler sunmalıyız. Bu vesile ile dijital bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan tüm faaliyetleri çok önemli buluyor, yapmış oldukları sunumdan ötürü değerli hocamız Prof. Dr. Tuncay Dilci'ye teşekkür ediyorum.' dedi.

Düzenlenen Konferans Vali Çeber tarafından, Prof. Dr. Tuncay Dilci'ye hediye vermesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi