Market ve manavları denetleyen ekipler ayrıca şehir merkezindeki Deniz Caddesi'nde bulunan marketlere alışveriş için gelen vatandaşlara kurallar hatırlatıldı.

Polis ve zabıta ekipleri, maske takmayan vatandaşları uyardı. Hazırlıksız gelen vatandaşlara, Rize Valiliği görevlilerince maske dağıtıldı. Tedbirler kapsamında polis ekipleri, cadde ve sokaklarda vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda anons yapıyor.

Ekipler, 65 yaş üstü vatandaşların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kovid-19 ile mücadelede alınan yeni tedbirler kapsamında açıkladığı 20 yaş altındaki kişileri de uyararak evlerine yönlendirdi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise il ve ilçelerdeki pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşların ve çalışanların maske ile girmeleri gerektiği belirtildi.

Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor

İl ve ilçelerde meydan, sokak ve caddelerde vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, kurallara uymayan vatandaşlar hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi