9 Ağustos tarihinde başlayacak olan 8 inci Çay ve Yaz Sporları Festivalinde müzik eğlence dışında etkinlikler yapılacak.Rize Belediyesi öncülüğünde gerçekleşecek olan 8 inci Çay ve Yaz Sporları Festivali Rize Belediye başkanı Reşat Kasap tarafından Kale Çay bahçesinde basın mensuplarına anlatıldı. Rize Belediye başkanı Reşat Kasap ' Daha önce 19 üncüsü yapılan Çay ve Turizm Festivali dışında 8 inci Çay ve Yaz Sporları Festivali yapılmakta. Biz bunu seneye birleştirip 28 inci olarak düzenleyeceğiz.19 Ağustos tarihinde Demokrasi yürüyüşü ile başlatacağımız festivalde Rafting, Minikler futbol turnuvası, Foretiko defilesi, Steetball sokak basketbolu bu etkinliğe 80 takım katılacak, Uluslararası halk oyunları gösterisi, Yöresel yemeklerimizin ön planda tutulacağı yemek yarışması bu yarışmaya katılmak isteyenler müracaatta bulunmalı, Dağ bisiklet yarışması Dağsu mahallesinden başlayacak ve 5 kilometrelik bir parkur geçilecek.

Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu

Çay içme, demleme yarışması, ayrıca Çay toplama yarışması bu yarışmada 20 Bayan 20 bay yarışacak. Fotoğraf yarışması ve bu yarışmaya katılacak eserler 19- 27 Ağustos tarihleri arasında çekilen fotoğraflar olacak. Yamaç paraşütü ve yine dağ başında başlayacak. Ayrıca 28 Ağustos tarihinde fetih günü düzenliyoruz' dedi.

Kasap düzenlenecek olan etkinliklere halkın ilgisini beklediklerini belirterek ' Bu yıl bu etkinliklerimizde müzik ve eğlence programları olmayacak' dedi.

Editör: Haber Merkezi