Rize Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aytekin Kalender'in çalışmalarından oluşan 'Fotoğraflarla Basın Bayramı' sergisinin açılışı 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda yapıldı.

Fotoğraf sergisine basın mensuplarının yanı sıra, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Hasan Başca, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, MÜSİAD Rize Şubesi Başkanı Taner Yelkenci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Rize Kahveciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, SALVADER Genel Başkanı Dursun Ali Toptan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide yakın tarihte Rize'de yaşanan sel ve heyelanlardan fotoğraf kareleri de yer alırken pandemi dönemi, haber, tarih ve doğa temalı fotoğraflara da yer verildi.

Fotoğraf sergisinin açılışında bir konuşma yapan gazeteci Aytekin Kalender, katılan herkese teşekkür ederek, 'Bir yıl boyunca çektiğimiz fotoğraflara bu sergide yer verdik. Her fotoğraf karesi bir duyguyu anlatıyor. 24 Temmuz günü bu sergiyi yapmayı planlamıştık olmadı. Malum şehrimizde yaşanan sel ve heyelan afetleriyle boğuştuk. Bugüne nasipmiş. Güzel bir katılım oldu. Bu tür sergilerimizi tekrar Rize halkı ile buluşturmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Fotoğraf sergisini dolaşan Rize Milletvekili Muhammed Avcı, basın mensuplarını kutlayarak, 'Fotoğrafların bazılarında duygulandık üzüldük, bazılarını gördük gururlandık. Çok zengin fotoğraflarla bir sergi içeriği oluşturuldu. Ben Aytekin Kalender kardeşimize Rize Takip ekibine teşekkür ediyor kutluyorum. Yaptığımız yatırımlarla alakalı fotoğraflarla gururlandık. Belediye bloklarında ki dönüşüme yer verilmiş, Rize – Artvin Havalimanının son hali burada sergilendi. Bunlar bizim gurur tablolarımız. İlimizde yaşanan afetlerle ilgili fotoğraflar var. Afet içerisinde çaresizliği beyan eden fotoğraflar bunlar. Onları görünce duygusallaştık. Devletimiz tüm afetlerde olduğu gibi vatandaşımız yanındadır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor yakınlarına sabır diliyoruz. Burada fotoğraflarda o günleri tekrar andık hatırladık. Güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin de Basın Bayramını kutlayarak, 'Rize Takip ve ekibini teşekkür ediyorum. İşini hakkı ile yapan tüm gazetecileri tebrik ediyorum. Bu fotoğrafları görüpte duygulanmamak elde değil. Son bir yıl içinde ilimiz olarak verdiğimiz doğal ve sağlık mücadelesini birde yapılan yatırımlarla alakalı kareleri burada gördük. Teşekkür ediyoruz iyi ki varsınız diyorum' diye konuştu.

Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, bir gazetecinin gözüyle şehrin anatomisinin meydana çıktığını dile getirerek, 'Tarih var, kültür var, geçmiş var, bugün var. Bu şehrin önemini hepimiz bilmeliyiz. Şehirlerin bir ruhu vardır şehrimizin ruhu bambaşkadır. Gazetecilik bu şehirde yapmak zordur. Onların basın bayramını kutluyorum. Fotoğraf sergisinde bir büyümüzün bakır işiyle uğraştığı fotoğrafı çok beğendim. Çok güzel fotoğraflar var. Her biri birbirinden anlamlı ve hikayesi var. Tebrik ediyor teşekküre diyorum' dedi.

MUSİAD Rize Şubesi Başkanı Taner Yelkenci, sergide farklı zamanlarda farklı yerlerde çekilen bir çok güzel kareyi içerisinde barındırdığını belirterek, 'Fotoğrafın bir sanat olup olmadığı hep tartışılır. Bugünde burada görüyoruz ki; fotoğraf aslında görsel bir sanattır. Bu yüz yıllardır bu şekilde kendini göstermiştir. Pandemi dönemi olsun, sel ve heyelanlardan oluşan görüntüleri burada Rize halkına sunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Rize halkının da bu görsel sanattan faydalanmasını temenni ediyorum' ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf sergisinde Rize'nin coğrafyasının zorluğu ve güzelliklerin yanında haber fotoğraflarını gördüklerini ve beğendiklerini söyleyen Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, 'Rize Takip'in ve kurucusu Aytekin Kalender'in çalışmalarını yakından takip ediyorum. Daha öncede kardeşimizin fotoğraf sergilerine katılmıştık. Bu son sergi daha çok haber duygu fotoğraflarından oluşuyor. Hele bir fotoğraf var ki bizi çok etkiledi. Askere gidemeyen bir engelli kardeşimizin bir günlüğüne yaptığı askerlik fotoğraflanmış. Çok etkileyici bir görüntüydü' diye konuştu.

Rize Kahveciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Rize'nin görsel motifleri ve haber fotoğrafları bu sergide buluştuğunu söyledi.

Sergiye katılanlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi