'Pandemide genç olmak' temasının işleneceği karikatür yarışması hakkında Rize İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Rize Gençlik Merkezleri olarak, gençlere değerlerimize uygun olarak mizah kültürünü kazandırmak ve bu kültürü kazandırırken bu alanda önemli başlıklardan olan karikatür sanatına ilişkin farkındalık oluşturmak, yetenekli olan gençlerimizin toplum değerlerine ters düşmeyen yarının mizahçıları olmasına imkan sağlamak; Karikatür ve Edepli Mizah Atölyemizde eğitim alan gençler ile birlikte karikatür sanatına teşvik etmektir. Gençlerimizin milli, manevi, kültürel değerlerimizi bu sanat ile ifade etmelerine olanak sağlayarak, yaşadıkları bu bölgede Karadeniz insanının mizah anlayışını, olaylara ve durumlara farklı bakış açısını bahsedilen hususlara dikkat ederek icra etmesidir.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada bunlara ek olarak yarışmayla; karikatür veya çizime ilgisi, yeteneği olan gençleri keşfederek onları teşvik etmek, karikatüre ilgisi olan gençlere daha çok sorumluluk ve aidiyet duygusu kazandırmak, gençlerin boş zamanlarını ilgi ve alakasına göre değerlendirmesini ve o alanda kendisine bir şeyler katarak ilerlemesini sağlamak ve gençlerin ortak bir çaba ile birlik ve beraberlik içinde olmalarını sağlayarak sosyalleşmelerini sağlamak amaçlandığı belirtildi.

[email protected] adresi üzerinden başvuruların yapılacağı yarışmanın; serbest, ulusal ve tek aşamalı, 2 kategori olacak şekilde düzenlendiği açıklandı. 1. kategoride 10-17, 2. kategoride ise 18-29 yaş arasındaki gençler yarışacak. Yarışmacıların geleneksel yöntemlerin yanı sıra dijital teknolojileri kullanarak oluşturdukları karikatürlerle de yarışmaya katılabileceği ifade edildi.

Son başvuru tarihinin 10 Mayıs olarak belirlendiği yarışmanın sonuçlarının ise 15 Mayıs'ta duyurulacağı aktarıldı. Pandemi koşulları doğrultusunda 19 Mayıs'ta ödül töreni düzenlenebileceği beliritldi.

Rize’de O İsim Partisinden İstifa Etti Rize’de O İsim Partisinden İstifa Etti

Sonuçların Rize Gençlik Merkezi'nin sosyal medya hesaplarından (Facebook: Gsb Rize Gençlik Merkezleri, Twitter: @GSB_RizeGM, İnstagram: gsb_rizegm) ilan edileceği açıklandı.

Yarışmanın birincisine grafik tasarım tableti, ikincisine akıllı kol saati, üçüncüsüne kulaklık ve mansiyon ödülü olarak da powerbank hediye edileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi