Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere yönelik proje ve uygulamalar ile Bakanlık faaliyetlerini, 'GSB AR -Artırılmış Gerçeklik Uygulaması' üzerinden duyuracak. Bakanlık, 'GSB AR üzerinden gençlere video ve hareketli 3D görseller ile ulaşacak.
Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma, Türkiye'de akıllı telefon kullanıcılarının bir günde toplam 4 milyar kez telefonlarını kontrol ettiği gerçeğini ortaya koydu. Türkiye'de 18-30 yaş arası akıllı telefon kullanım oranının yüzde 50'lerin üzerine çıkmış olması Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bu sonuçların ardından gençlere akıllı telefonlar ve mobil uygulamalar üzerinden ulaşmanın elzem hale geldiği gerçeğinden hareketle Bakanlık, gençlere yönelik proje ve uygulamalarını, bakanlık faaliyetlerini; GSB AR 'Artırılmış Gerçeklik Uygulaması' üzerinden gençlere video ve hareketli 3D görseller ile ulaştırma kararı aldı.

GSB AR Nedir?
GSB AR uygulamasıyla gerçek bir görsele mobil cihazın kamerası kullanılarak cihazın ekranından bakıldığında, 3D görsel veya işitsel bir dünyanın kapıları açılıyor. Örneğin, 15 Temmuz ile ilgili görsele bakıldığında, 15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili içerikler veya Galata Kulesiyle ilgili görsele bakıldığında 3 boyutlu Galata Kulesi ile karşılaşılıyor. Bu şekilde, mevcut materyaller mobil dünyanın gücü ile birleştirilerek, gençler konuyla ilgili çok daha derin ve ilgi çekici bir içerikle buluşmuş oluyorlar.
GSB AR Uygulaması 2018 Sarıkamış Şehitlerini Anma ProgramındaUygulama, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün çalışması sonucunda Temmuz 2017 itibariyle IOS ve Play Store platformlarında aktif olarak kullanıma sunuldu. GSBAR Uygulaması içerisinde 15 Temmuz, Bilgisayar Oyunlarında İslam Düşmanlığı, Tarihi Mekanlar, GSB Yayınları, Şehit Teğmen Naci, Sporcu Kartları ve Tesisler menü başlıkları bulunuyor ve uygulama 3D görsellerle destekleniyor.
Uygulama 2018 yılı Sarıkamış Şehitlerini Anma Programında ilk kez kullanılacak. Uygulamada üç günlük programın tanıtımın yanı sıra 'sarikamisiunutma.gov.tr' sitesinin tanıtımına da yer veriliyor.

GSB AR Gençlik Merkezlerinde
Oyunlarda İslam Düşmanlığını anlatan 9 resimle pilot uygulamasına 2017 Aralık ayında Ankara'da başlayan uygulama, 2018 Ocak ayında tüm Gençlik Merkezlerine yaygınlaştırılacak. Çalışmada gençlere oyunlara gizlenmiş İslam düşmanlığı gösteriliyor.
Arttırılmış gerçeklik uygulamasının ilk örneği, Bakanlık gençlik liderlerine verilen Gençlik Merkezleri Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Programı süresince, eğitim fuaye alanında sergilendi ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
GSBAR Artırılmış Gerçeklik Uygulama Linklerine aşağıdaki linklerden ulaşılabiliyor:
'Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsb.arvideo
IOS: https://itunes.apple.com/tr/app/gsb-ar/id1260907854?mt=8'

Editör: Haber Merkezi