Rize Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, imza kampanyasına katıldı. Katılanlar arasında kadınların da olması dikkat çekti.

Merkez Bankası Rezervlerinde Artış Merkez Bankası Rezervlerinde Artış

AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanı Kadir Ali Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçik'e destekte bulunmak ve yalnız olmadıklarını göstermek için böyle bir çalışma içinde yer aldıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek yürek olup Mehmetçik'e her şekilde destek olduğunu belirten Çelik, 'Çocukları ölüme, masum sivilleri zulme layık gören bu kişilerin bir an evvel silkinip kendilerine gelmelerini temenni ederiz. Aynı şekilde hadlerini aşan, aşağılık açıklamalar yapan bir takım kurumları da şiddetle kınıyoruz. Mazlumun imdadına her daim ses veren ve yetişen devletimizin, bu kendini bilmezler topluluğu olan kurumların tepkilerine kulak asmaksızın doğru olanı yapacağını biliyor ve bu doğruya yürekten destek veriyoruz.' dedi.

Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Peygamber ocağı olduğunu kaydederek, 'AK Parti Rize Gençlik Kolları'nın tüm il ve ilçe teşkilatları olarak bugün burada toplayacağımız imzalar ile sınır ötesi operasyonlarda ihtiyaç duyulduğunda gönüllü olduğumuzu belirteceğiz. Bugün dualarımızla destek olduğumuz operasyonlara yarın bizzat katılmaktan hiçbir çekincemiz yoktur. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında tıpkı Fatih'in peşinde şehadete koşan yeniçeriler gibi şehadete koşmaktan çekinmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Canımız vatanımıza fedadır. Rize gençliği askerinin, ordusunun yanındadır.' diye konuştu.

İmza kampanyasına destek veren Fatma Zenginler ise 'Şehitlerimiz için çok üzgünüz. Gerçekten büyük bir acı. Şehit ailelerimizin başı sağolsun. Askerlerimizin her zaman yanındayız ve destek veriyoruz. İhtiyaç duyulması halinde kesinlikle şüphe etmeden askere dahi gideriz.' ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi