Cuma günü başlayacak olan Ekşioğlu Vakfı 21'inci Uluslararası Ovit Festivali bu yıl 16-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ünlü sanatçıların sahne alacağı şenlikte bu yıl bir ilk yaşanacak, yöre kültürünü yansıtan birbirinden ilginç ödüllü yarışmalar düzenlenecek.

Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek

17-18 Ağustos tarihlerinde bu yıl 3'üncü kez yapılacak olan Hemşin Festivali'nde altın ödüllü yüzme yarışları düzenlenecek. Hemşin Belediyesi, Hemşin Kaymakamlı ve Hemşin Spor Kulübünün ortaklaşa yürüttüğü Hemşin Festivali'nde altın ödüllü yüzme yarışları yine nefesleri kesecek. Ayrıca Hemşin'de Engin Orta, Menekşe Çelik, Remzi Bekar, Yaşar Çorbacıoğlu, Mahmut Turan, Mustafa Gökay Ferah, ve Murat Avhan' ın sahne alacak. Festivalin 18 Ağustos Pazar günkü programında da kano, yelken ve Rafting yarışları, Streetball şenliği ve Satranç turnuvası gerçekleştirilecek.

Tunca'da gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi Formulaz, bu sene de 17 Ağustos Cumartesi günü Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek. Red Bull ve Formulaz Derneği'nin birlikte düzenlediği yarışa 18 yaş üstü herkes katılabilecek.

Rize'nin İkizdere İlçesine bağlı Tozköy (Mahura) Yaylası, bu yıl 5'inci kez yapılacak olan likapa festivali yapılacak. 18 Ağustos Pazar günü yapılacak festivale katılanlar likapa meyvesini toplayabilecek ve ikramı da yapılacak. Festivalde gün içinde Recebim, Nihat Yılmaz, İsmail Havuz, Kaan Yıldırım, Emre Can, Temel Kandemir, Bahar Bakoğlu ve Mustafa Vanlı sahne alacak.

Editör: Haber Merkezi