TMMOB Rize’de Seçim Yapıldı TMMOB Rize’de Seçim Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde, Özel ve resmi okullar arasındaki sosyal dayanışma ile bütünleşmeyi artırmak amacıyla ortak proje ve platformların oluşturulması, yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesine yönelik iş birliklerin desteklenmesi hedefi yer almaktadır. Bu kapsamda, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya başlatılan 'Hami' Projesi Rize'de de yapılan İmza Töreni ile başlatıldı.

Rize'de bulunan özel öğretim kurumları ile yapılan toplantıya 18 okul katıldı. Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye' sloganıyla ortaya koyduğu 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan 'Yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesine yönelik özel ve resmi eğitim kurumları arasında işbirliği' ve 'Özel okullar ile resmi okullar arasındaki sosyal dayanışma ve bütünleşmeyi artırmak için ortak proje ve platformlar oluşturma' hedefleri doğrultusunda Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Hami' projesinin tanıtımı yapıldı.

Yapılan toplantı ile Rize'de 9 özel okul ile 9 devlet okul; resmî ve özel okulların etkileşimini artırmak, eğitim öğretimde öğrencilerin akademik başarı ve sosyal becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzalamaya karar verildi.

Projenin Lansman toplantısı Rize'deki özel okulların ve bazı resmi okulların katılımı ile Rize Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, 'Bu proje ile yeteneklerin, değerlerin, becerilerin paylaşıldığı sosyal dayanışmanın oluşması için Okullarımızın gerçekleştirecekleri ortak faaliyetler ile Türkiye'de bir ilke imza atmış olacaklardır. Özel okullar ile devlet okullarının birlikte hazırlayacakları ortak projeler ve platformlar Rize Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait web sayfası ve tüm sosyal medya hesaplarında paylaşılacaktır. Şimdiden emeği geçecek her paydaşımıza teşekkür ediyorum.' dedi.

Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Özel Rize Çözüm Akademi, Muradiye İlkokulu ile Özel Rize Çözüm İlkokulu, Taşlıdere Gazi Ortaokulu ile Özel Rize Çözüm Ortaokulu, Hacere Usta Anaokulu ile Özel Bilge Doktor Adnan Şerifoğlu Anaokulu, Çaykur Ortaokulu ile Özel Rize Fen Bilimleri Ortaokulu, Rize Anadolu Lisesi ile Özel Rize Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, Adacami İlkokulu ile Özel Bilge İlkokulu, Güneysu İMKB Ortaokulu ile Özel Bilge Ortaokulu, Hüseyin Sarıoğlu Ortaokulu ile Özel Pazar Çözüm Ortaokulu arasında imzalanan işbirliği protokolleri ile Akademik, Sosyal Etkinlik ve Araştırma Geliştirme alanlarında planlanacak ortak etkinliklere 2764 öğrencinin, 260 öğretmenin ve 1635 velinin katılması ön görülüyor.

Editör: Haber Merkezi