Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yetkili Uçuş Okulu olan Dronetürk Havacılık tarafından Türkiye genelinde 3 yıldır 220'nin üzerinde eğitim gerçekleştirildi. Dronetürk Havacılık, Doğu Karadeniz eğitmenlerine 6 Temmuz'da Artvin, 7 Temmuz'da ise Rize'de devam edecek.

Rizedeyiz Bilgi İşlem yöneticisi ve gazeteci Aytekin Kalender'in organizasyonunda Rize'de gerçekleşecek olan eğitimler, 7 Temmuz Salı günü Valilik Ayder Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Eğitimlere katılmak için önceden kayıt yapılması gerektiği belirtildi.

'EHLİYET VE EĞİTİM ŞART'
Kalender, Dronetürk'ün Rize'de vereceği bu eğitimin kent için çok faydalı olacağını söyleyerek, 'Şu an droneler bir çok alanda kullanılmaya başlandı. Yıllardır drone kullanan biri olarak şu an belki fotoğraf ve görüntüleme alanında kullandığımız droneler 5 yıl sonra farklı alanlarda aktif olarak kullanıldığını göreceğiz. Bu yüzden yetişmiş personel sorunu olan ilimizin bu tür eğitimlerle desteklenmesi şart. Dronetürk Havacılık Sahibi Eğitimci Mustafa Kaçan bey, sağolsun eğitim talebimizi kırmayarak, kabul etti. Ben de yaklaşık beş yıl önce İstanbul'da verdikleri eğitimlerle ehliyet ve sertifikamı almıştım. Şimdi ise ilimizde yapılacak böyle bir organizasyonda ev sahipliği yapacağım için mutluyum. Bu eğitimlerin kullanıcılara çok sayıda katkıları olacağı aşikar. Bir arabayı nasıl ehliyetsiz kullanamıyorsak droneler içinde ehliyet ve eğitim şart. Bütün meraklıları bu eğitimlere katılmaya davet ediyoruz' dedi.

'EĞİTİMLER SONUNDA YENİ DRONE PİLOTLARI ARAMIZA KATILACAK'
Türkiye'de 18 bin kişilik sosyal platformla, bu alanda hizmet veren en büyük kuruluş olan Dronetürk Havacılık A.Ş sahibi Mustafa Kaçan ise, 'Bugün Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sivrisinekle mücadelede drone kullanıyor. Adapazarı Belediyesi kaçak yapıların tespitini yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi şehir planlamasında kullanıyor. Şile Belediyesi sahil beldesinde can kurtarma simidi atan drone yapmış. Orman Müdürlükleri yangınların söndürülmesi için projeler geliştiriyor. Bugün Çevre Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve birçok kuruma yürüttüğümüz projeler var. Ama daha çok konu yeni olduğu için insanların bu mesleği araştırmasını istiyorum. Şu an dünyada ne yapılıyor, ülkemizde neler yapılıyor ve neler yapılacak bu programda anlatacağız. 12 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerlerimize de Sivil Havacılık'tan onaylı e-Devlet üzerinden görebilecekleri yasal İHA-0 Ticari Pilot Sertifikalarını da takdim edeceğiz. Eğitimler sonunda yeni drone pilotları aramıza katılacak. Programımıza özellikle mühendis arkadaşlarımızın katılımları için davet ediyorum' ifadelerini kullandı.

Kursun başvurusu ve detaylı bilgisi http://droneturk.com.tr/rize adresinde yayımlanmakta.

Editör: Haber Merkezi