Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Birliğine üye ve aday ülkelerin eğitim öğretim sistemlerinin geliştirilmesi kapsamında Ocak 2018´de eğitimde teknoloji kullanımının ve dijital yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla Dijital Eylem Planında SELFIE aracının ülkelerde uygulanması eylemine yer verdi.

Okul, öğretmen ve öğrenci boyutunda dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik SELFIE aracının pilot uygulaması Türkiye'de de çevrim içi olarak yapılacak. Uygulamaya 47 ilden 213 okul seçildi. Rize'de eTwinning okulu seçilerek Avrupa'nın proje okullarından olmaya hak kazanan Çayeli İshakoğlu İlkokulu ve 9 Mart İlkokulu SELFIE pilot okulu olarak belirlendi.

ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor! ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor!

Projenin İl Koordinatörü Özge Beyaz, 2023 Eğitim Vizyonunda, 'öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm' konusunda dijital becerilerin gelişmesi ve dijital becerilerle ilgili politikaların ve uygulamaların güçlendirilmesini sağlayacak olan SELFIE'nin, okul yönetimi, öğretmen ve öğrenci boyutunda dijital teknoloji kullanımını destekleyecek şekilde tasarlanmış bir öz-düşünüm aracı olduğunu, 9 Mart İlkokulu SELFIE koordinatörü Ali Yılmaz ile süreci yürüttüklerini söyledi.

Projenin yürütüldüğü Çayeli İshakoğlu İlkokulu Müdürü Uğur Köse, 'Yürüttüğümüz güzel projelerin ardından okulumuzun eTwinning okul etiketi alması ve de şimdi Türkiye´de bu yıl uygulamaya başlayacak olan SELFIE projesinde yer almamız okulumuz adına gerçekten sevindirici bir durum. Bu uygulamanın okulumuza katkı sağlamasını diliyor, bu başarıları okulumuz taşıyan tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi