Düzenlenen törene Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Sahil Güvenlik Bot Komutanı SG Gv.Asb.Üçvş Hüseyin Kepekli, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bilsel ve diğer davetliler katıldı.

İl Jandarma Komutanı Dedebağı törende yapmış olduğu konuşmada, 'Mensubu olmaktan gurur duyduğum Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 180. yılını kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve heyecanını içerisindeyiz. Jandarma, Türk Milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başarmış bir teşkilattır. Kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi, şefkatle birleştirici ve kucaklayışı yaklaşımı ile her zaman milletin yanında yer almıştır ve yer almaya devam edecektir' dedi.

Konuşmaların ardından bomba arama, iz takip ve arama kurtarma köpeklerinin gösterilerini sergilediği törende Vali Çeber, yeni alınan araçları inceleyerek araçlar hakkında bilgi aldı ve yeni yapılan spor salonunun açılışını yaptı. Açılış sonrasında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ekipleri tarafından dağcılık inişi gösterisi yapıldı. Son olarak da resim sergisi gezildi.

Vali Çeber, tören sonunda yaptığı açıklamada, 'Jandarma Teşkilatı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşaması için ülkemizin her bir köşesinde hizmet vermekte ve yapmış olduğu başarılı çalışmalarla bizlere gurur kaynağı olmaktadır. Ayrıca gelişen dünyaya ayak uydurarak kendilerini sürekli olarak geliştirmekteler. Bu vesile ile Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 180. yıl dönümünü tekrar kutluyor, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum' dedi.

Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı

Editör: Haber Merkezi