Rize İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi'nin 70 nolu kararına göre; il genelinde Kurban Bayramı boyunca Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Rize İl Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri denetimler yapacak.

Şehrin kesim yerleri haricinde kesim yapanlara ve meslek mensupları haricinde kıyma çekimi işlemleri yapanlara ağır para cezası kesilecek.

Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu

Konu hakkında açıklama yapan Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, 'Tüm Rizelilerin ve Müslüman aleminin bayramını kutluyorum. Hayvan kesim alanları haricinde kesim yapmayalım. Özellikle dünyayı etkisi alan Kovid-19 adlı pandeminin bu günlerede yeniden yaygınlaştığını görüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımız geçmiş yıllardan daha çok dikkat etmeliler. Geçen yıllarda her köşe başında sağlıksız, hijyenik olmayan koşullarda kıyma çekimi yapılıyordu. Bu yöntemi biz hiçbir zaman tasvip etmedik. Lütfen vatandaşlarımız ruhsatlı kasap ve kasap reyonu olan yerlerin dışında kesinlikle kıyma çekimi yaptırmasınlar. Bu konuda sıkı denetlemeler olacak. Bu tür yerleri lütfen zabıta ve emniyet güçlerine ihbar edelim.' dedi.

Editör: Haber Merkezi