TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada kent genelinde ilgili tüm kurumlar tarafından görevlendirilen denetim ekipleri ve kolluk kuvvetleri tarafından yapılan denetimlerin devam ettiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda 15- 21 Şubat tarihleri arasında uygulanan denetimler esnasında pandemi kurallarına uymayan 5 işletmeye 15 bin 750 lira, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayan 43 kişiye 39 bin 300 lira, karantina kurallarına uymayan 1 kişiye 3 bin 150 lira ve sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 123 kişiye de 320 bin 400 lira olmak üzere toplam 172 kişiye toplamda 378 bin 600 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları kapsamında Rize genelinde Covid-19 pandemisi sürecinde; denetimler aynı hassasiyetle devam edeceği ifade edilerek, 'Özellikle okulların açılması planlanan bu dönemde herkesin kurallara çok daha sıkı uyması gerekmektedir. Bilhassa ev oturmaları, misafirlikler, cenazeler ana salgın noktaları olduğu göz önünde bulundurularak, salgının yayılma hızını en aza indirebilmek adına aynı zamanda yasak olduğu da bilinerek bu tür sosyal temaslardan kaçınılmalıdır. Unutulmamalıdır ki virüs çoğunlukla en yakınımızdaki ve en iyi tanıdığınız kişilerden bulaşmaktadır.' denildi.

Editör: Haber Merkezi