Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ve diğer yetkililerle birlikte İsmail Kahraman Kültür Merkezinde oluşturulan 'Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyesini' ziyaret ederek burada eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Bektaş, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; Türkiye genelinde kodlama eğitimlerin en yoğun yapıldığı 3 ilden birinin Rize olduğunu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında başlatılan proje kapsamında tüm il genelinde 97 ortaokulda toplam 15.400 öğrenciye kodlama eğitimi verildiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin desteği ile 'KodlaRize Projesi' kapsamında tüm ilçelerde kodlama atölyesi ve robotik uygulama atölyelerinin oluşturulduğunu da belirten Vali Bektaş, 'Proje kapsamında okullarımızda yapılan kodlama çalışmalarında öne çıkan ve kodlamaya ilgisi olan öğrenciler, kodlama atölyelerine yönlendiriliyor. Atölyelerde ve okullarda görev yapan bilişim dersi öğretmenlerine yönelik eğitim programlarımızda devam etmektedir. Bugüne kadar bilişim teknolojileri ve yazılım dersine giren tüm öğretmenlere algoritma, blok tabanlı kodlama, üç boyutlu blok tabanlı kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik kodlama eğitimleri verildi. Eğitimlerde 100 öğretmen toplam 380 saat eğitim alarak bu alanda da farklılıklarını ortaya koydular. Bu anlamda projemize olan katkılarından dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum' dedi.

Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak

Her yıl, KodlaRize Projesi kapsamında kodlama eğitimi alan öğrencilerin geliştirdikleri projelerin sergilendiği Kodlama Festivali düzenlediklerini belirten Vali Bektaş, 'Bu yıl Ali Metin Kazancı Rize Lisesinde düzenlenen 2. Kodlama Festivaline 12 ilçeden toplam 24 proje katıldı. Birbirinden değerli projelerin sergilendiği bu festivallerle öğrencilerimizin 'Kodlamaya' olan ilgisini arttırmayı amaçlıyoruz. Bu yüzden bu tür etkinliklere devam etmeyi planlıyoruz' şeklinde konuştu.

Teknolojiyi üreten değil, sadece tüketen bir toplum olmamız durumunda geleceğe güvenle bakmamızın mümkün olamayacağını ifade eden Vali Bektaş, 'Biz bu proje ve atölyelerle geleceğin üreten yazılımcılarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Eğer gelecekte iddialı bir ülke olmak istiyorsak; başkalarının ürettiği ürünleri kullanmak yerine bizim içimizden çıkan teknisyen ve mühendislerimizin ürettiği yerli ürünleri kullanmalıyız. Yani gelecekte Türkiye yazılan senaryolara uyan değil, senaryo yazan bir ülke olmalıdır. Bunun için de çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak zorundayız' dedi ve KodlaRize Projesi kapsamında öğrencilerin yaz tatili boyunca da atölyelerde eğitim almaya devam edeceğini, Merkez İlçe atölyesinde toplam 120 öğrenciye kodlama, 3D tasarım, robotik ve mobil uygulama eğitimlerinin verildiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi