Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin'in de katıldığı denetimlerde, kurallara uyulup uyulmadığı denetlendi.

İşletmeciler, çalışanlar ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Çeber, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesini istedi.

Vali Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde sosyal hareketliliğin biraz arttığını gördüklerini belirterek, 'Vaka sayılarımızda biraz artış var. Bunun birçok nedeni var. Hasta sayımız arttı ama genel durum iyi.' ifadelerini kullandı.

Kontrollü sosyal hayat aşamasında da dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çeber, şöyle devam etti:

'Düğünlerimiz olsun diyoruz ama kontrollü sosyal hayata uygun olsun diyoruz. Rize'de de vatandaşlarımız genellikle kurallara uydu, uymayanlardan ise rahatsız oldu. Uymayan bir kesimimiz var. Kurallara uyulmasını istiyoruz. Hiçbir iş yerinin kapatılmasını istemiyoruz. 220 civarındaki sayımız biraz yukarı çıktı. Daha fazla artmaması için herkesin dikkat etmesi lazım. Bütün restoranlar metrekareye göre alanını ve alacağı müşteri sayısını bize bildirecek. Masalar ona göre yeniden dizayn edilecek. Kurallara uyulduğunu gördüğümüzde 'Bu iş yerinde Kovid-19 kurallarına hassasiyetle uyulmaktadır' diye barkodlar vereceğiz. Uymadığı zaman o barkodu geri alacağız.'

Çeber, bir gazetecinin, 'Bazı işletmelerde Kovid-19 vakasına rastlandığı iddiası var.' sorusu üzerine, şunları söyledi:

'Bu iddialar bize geldi. Buna benzer iddialar da geldi. Sosyal medyada vaka sayılarının 750'lerde olduğu yazılıyor. Bu doğru değil. Bazı apartmanların karantinaya alındığı söylenmiş. Bu da doğru değil. Vaka sayılarımızın arttığı doğru. Hastalığın ciddiyeti doğru. Gerekli uyarılar yapıldı. Hiçbirimizin amacı mekan kapatmak veya insanların ekonomisine zarar vermek değil. Ama gerektiğinde tereddütsüz bunu yapacağımız ifade edildi.'

Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak? Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak?

Denetimlerde İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da yer aldı.

Editör: Haber Merkezi