Süper Lig'de 11'inci haftada Çaykur Rizespor, Antalyaspor'u konuk edecek. Bugün saat 17:30'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Mehmet Cem Satman ile Asım Yusuf Öz, Uğurlu'nun yardımcılıklarını yaparken Yalçın Taşkınfurat dördüncü hakem olarak mücadelede görev alacak.

İKİ TAKIMDA DÜŞÜŞTE
Süper Lig'in son haftalarında Çaykur Rizespor istediği sonuçları almakta zorluk çekiyor. Yeşil-mavililer ligde oynadığı son 6 maçın 5'inde sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Atmacalar son olarak Galatasaray deplasmanında 2-0 mağlup oldu. Geride kalan 10 haftada Çaykur Rizespor topladığı 11 puanla haftaya 15'inci sırada girdi.

Konuk ekip Antalyaspor da son haftalarda düşüş yaşıyor. 7'nci haftada deplasmanda Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Akdeniz temsilcisi son 3 haftada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Kırmızı-beyazlılar son olarak kendi sahasında Beşiktaş'a 2-1 yenildi. 10 hafta sonunda topladığı 11 puanla Antalyaspor haftaya 14'üncü basamakta girdi.

SON 8 MAÇTA KARŞILIKLI GOL ATILDI
Çaykur Rizespor ile Antalyaspor'un ligde karşılaştığı son 8 maçta her iki takımda rakip fileleri havalandırmayı başardı. Söz konusu 8 maçta Çaykur Rizespor 13, Antalyaspor ise 12 gol kaydetmeyi başardı.

KAFA TOPU SIKINTI
Çaykur Rizespor bu sezon yediği 5 golle en fazla kafa topuyla kalesinde gol gören takım oldu. Yeşil-mavililer bunun yanında Gençlerbirliği ve Kasımpaşa ile birlikte bu sezon kafa topuyla gol atamayan 3 takım arasında yer aldı.

Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak? Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Çaykur Rizespor maçların ilk devrelerinde 8 gol yerken bu alanda en fazla golü ise 9 golle Antalyaspor yedi.

AATIF'DAN ASİST
Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor forması ile başarılı bir yarım sezon geçiren Aatif Chahechouhe Antalyaspor forması ile ilk kez eski takımının karşısına çıkacak. Türkiye kariyerinde Demir Grup Sivasspor ve Fenerbahçe formaları da giyen Faslı futbolcu Süper Lig'de en fazla asist yaptığı maçları Çaykur Rizespor'a karşı oynadı. Aatif, Çaykur Rizespor'a karşı rakip takımlarda 4 asist yaptı.

REKABETTE 19'UNCU RANDEVU
Çaykur Rizespor ile Antalyaspor bugüne kadar Süper Lig'de 16, toplamda ise 18 kez birbirlerine rakip oldu. İki takım arasında geride kalan 18 maçta Çaykur Rizespor 5, Antalyaspor ise 8 galibiyet aldı. 5 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Çaykur Rizespor, Süper Lig'de 16 kez karşılaştığı Antalyaspor'u 4 kez yendi, 7 kez yenildi ve 5 maçta ise berabere kaldı.

İki takım arasında Süper Lig'de oynanan müsabakalarda Çaykur Rizespor, Antalyaspor ağlarını 21 kez havalandırdı, yine kalesinde de 21 gol gördü.

İki takımın Rize'de karşı karşıya geldiği 8 maçta taraflar sahadan 3'er kez galibiyetle ayrıldı, 2 müsabaka ise berabere sona erdi.

İç sahada Antalyaspor ağlarını 13 kez havalandıran Çaykur Rizespor kalesinde ise 9 gol gördü.

Çaykur Rizespor son maçlarda Antalyaspor'a karşı kazanmakta güçlük çekiyor. Antalyaspor'a karşı ligde oynadığı son 5 maçı kazanamayan Atmacalar, bu süreçte 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor:

Tarık, Abarhoun, Talbi, Morozuik, Melnjak, Diomande, Attamah, Vetrih, Boldrin, Umar, Oğulcan

Sakat: Gökhan

Cezalı: Yok

Antalyaspor:

Boffin, Eren, Nazım, Angelo, Bahadır, Charles, Hakan Ufuk, Aatif, Serdar, Blancı

Sakat: Hakan, Gelson, Harun

Cezalı: Yok

Editör: Haber Merkezi