Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. RTEÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis'in açılış konuşmasının ardından oturumlar gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faik Ekmel Tekintaş, Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Atilla Aşkın, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş'un sunumlarını yaptığı çalıştayda; meyvelerin insan beslenmesindeki yeri ve önemi, bahçe tesisi-yönetimi ve anaç çeşit seçimi, bodur meyve yetiştiriciliği, üzümsü meyvelerin önemi ve yetiştiriciliği, meyvecilikte budama ve çevirme aşıları, dünya ve Türkiye'de çay yetiştiriciliğindeki yenilikler ele alındı.

Çalıştay sonucunda meyveciliğin öneminin kavranması ve yetiştiricilikte ortaya çıkan sorunların giderilmesine yönelik önemli fikirler tartışılarak, elde edilen sonuçlar katılımcılarla paylaşıldı. Program sonunda konuşmacılara günün anısına RTEÜ'nün şilti takdim edildi.

Çalıştaya RTEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Sey, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gökhan Abay, akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı.

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi