İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibarıyla 65 yaş üstü vatandaşların ve ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması coronavirüsü salgını ile mücadele kapsamında; ikametlerinden dışarı çıkmalarını, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında yasaklandı.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yasağın uygulanmasına yönelik park ve bahçelerle bankalar ve bankamatikler önünde yapılan denetimlerde 793 kişi ikaz edilip eve gönderildi, yapılan tüm uyarılara rağmen ısrarla yasağı ihlal eden birçok kişiye de Umumi Hıfzıssıhha kanunun 282. Maddesi gereği 3 bin 150 TL idari para cezası uygulandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğünce 65 yaş ve üstü kronik rahatsızlığı olanlarla ilgili getirilen sokağa çıkma yasağının uygulanmasına yönelik denetimlere devam edileceği ifade edildi ve yasağa uymayanlar hakkında idari işlem uygulanmaya devam edileceği belirtildi.

65 yaş üstü vatandaşların ve ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkışlarının yasaklandığı, bu kapsamdaki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İçişleri Bakanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında Rize Valiliğince oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 65 yaş üstü 169 kişinin talepleri yerine getirdi. İkişer kişiden oluşan 28 Vefa Sosyal Destek Grupları 112, 155 ve 156 hatlarına yapılan bildirimler doğrultusunda hizmet vermeye devam ediyor.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Koronavirüs risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı olan kişiler de Vefa Sosyal Destek Grupları sayesinde kendilerini yalnız hissetmediklerini ve her türlü ihtiyaçlarının karşılamasından memnun olduklarını genel olarak ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi