Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformunun organize ettiği fuar, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi sergi alanında açıldı.

Fuarın açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Hüseyin Karaman, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Fuar açılışı sonrası Rize Valisi Erdoğan Bektaş, fuardaki stantları tek tek gezerek 'Fuarın birlik beraberliğe ve yeni yapılacak olan çalışmalara faydası olmasını diliyorum' dedi.

Rize Seçim Sonuçları 2024 - Rize’de Kim Kazandı? Rize Seçim Sonuçları 2024 - Rize’de Kim Kazandı?

Fuarın koordinatörlerinden Hülya Cerrahoğlu, kentteki sivil toplum kuruluşlarının birlik beraberliğini sağlamak, sorunlarının tespit edilmesi ve tespit edilen sorunlara yönelik çözüm amaçlı çalışmalar yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini arttırmak amacıyla bu fuar ve sahne programını tertip ettiklerini belirten Cerrahoğlu şu ifadeleri kullandı: 'Türkiye'de ve Rize'de ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu olarak, Rize'ye değer katan Sivil Toplum Kuruluşları adına bu fuarı açtık. Rize ve ilçeler dahil olmak üzere fuara 27 dernek katıldı. Fuarımızın amacı derneklerimizin kendilerini tanıtmasıdır. Bunun yanında kentteki sivil toplum kuruluşlarının birlik beraberliğini sağlamak, sorunlarının tespit edilmesi ve tespit edilen sorunlara yönelik çözüm amaçlı çalışmalar yapmak hedefleri doğrultusunda bu fuarı tertip etmiş bulunmaktayız.'

Fuarın 13 Ocak Cumartesi günü saat 16.00'da sona ereceğini söyleyen Cerrahoğlu, tüm Rize halkını fuara davet etti.


Editör: Haber Merkezi