Rize’de Engelli Bireyler Sosyalleşiyor Rize’de Engelli Bireyler Sosyalleşiyor

Toplantı açılışında Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı Şark, İlgili Kurum Müdürlerine karla mücadelede göstermiş oldukları özverili çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Şubat ayı Muhtarlar Toplantısına Vali Çeber'in yanı sıra, Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Çayeli İl Genel Meclisi Üyeleri, ilgili kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Rize'nin zor bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Vali Çeber, ' Bu coğrafyada kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılmasında belli zorluklar yaşamaktayız. Diğer bölgelerde çok az maliyetle hayata geçirilen projeler ilimizde bu sebepten dolayı çok yüksek maliyetlere ulaşmaktadır. Bunun için sahip olduğumuz arazilerimizi en efektif şekilde kullanmalı, gerçekleştireceğimiz projeleri kolektif olarak çalışarak en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu şekilde hem kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullanmış, hem de halkımıza hizmeti en hızlı şekilde ulaştırmış oluruz. Rize bütün dinamikleri ile bu kolektif çalışma ortamını yakalamış, Rize'nin ve Türkiye'nin en önemli değeri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde birçok yatırım gerçekleştirilmiş olup, çalışmalarımız bu doğrultuda aynı özveri ile devam etmektedir.' şeklinde konuştu.

Son günlerde yoğun kar yağışından dolayı tüm Belediyeler ile Kamu Kurum Kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışarak hayatın normale dönmesi için özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Vali Çeber, ' Bu birlikte çalışmanın bir örneğini de Çayeli'nde gördük. Kaymakamlık ve Belediye imkanlarını müşterek kullanarak kar yağışından kaynaklanan sorunların üstesinden kısa sürede geldiler. Bunun için hem belediye Başkanımız İsmail Hakkı Çiftçi'ye hem de Kaymakamımız Mehmet Öztürk'e huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. ' dedi.

Hafta sonundaki yoğun kar yağışını farklı bir formatta sevk ve idare ettiğini belirten Vali Çeber, 'Karla mücadele konusunda bir koordinasyon ekibi oluşturduk. Ekip olarak yapacağımız hizmetlerin belirlenmesinde sosyal medyayı da kullanarak halkımızdan ve öğrencilerimizden bizzat iletilen durumları ve gelen talepleri anında değerlendirdik. Bu yönde okullarımızın tatil edilmesi konusunda öğrencilerimizden gelen talepleri de dikkate alarak bu kararı birlikte verdik.' dedi.

Editör: Haber Merkezi