Fındıklı Seçim Sonuçları 2024 - Rize Fındıklı’da Kim Kazandı? Fındıklı Seçim Sonuçları 2024 - Rize Fındıklı’da Kim Kazandı?

Toplantının açılışında konuşan Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, kalkınma hareketinin başarıya ulaşmasında yerel örgüt ve kaynakların çok önemli olduğunu vurgulayarak, 'Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur.Ülkemizde son yıllarda kararlar çok süratli alınıyor. Bu kararların özellikle parlamento düzeyinde yasa şekliyle alınması aşamasında da bizim yetişemediklerimiz bile oluyor. Bunun için oda ve borsaların her konuda TOBB ile istişare ederek çalışmalarını yönlendirmesi gerekiyor. Oda ve borsalar arasındaki kardeşlik protokollerinin verimliliği arttıracak şekilde hayata geçirilmesi, akreditasyon sistemine çok önem verilmesi önceliklerimiz arasındadır' dedi.

DEMİR YOLU BEKLENTİSİ

Toplantıda söz alan başkanlar Doğu Karadeniz'in öncelikli projelerinde işbirliğine gidilmesi ve birlikte hareket edilmesi fikri üzerinde birleştiler. Toplantıda Samsun-Sarp Demir Yolu Projesi'nin önemine değinen oda/borsa başkanları projenin bir an önce devreye alınmasını beklediklerini ifade ederek, 'Samsun-Batum ve Erzincan-Batum bağlantılarının sağlanması Asya ile Avrupa arasında önemli geçiş noktalarından biri olan Karadeniz'in lojistiğinin en büyük eksikliği giderilmiş olacaktır' şeklinde konuştular.

Buna ek olarak, TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı'nın 4 ayda bir farklı illerde yapılması kararı alındı.

Editör: Haber Merkezi