Özel bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen seminer programına, Rize Valisi Kemal Çeber ile birlikte İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Gökmen Çiçek, Vali Yardımcıları Abdullah Şen, Ahmet Dalkıran, Rize İlçe Kaymakamları ile İl ve İlçelerden gelen yazı işleri müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seminerde Rize Valiliği himayesinde Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Rize Türküleri' albümünden bir türkü gösterimi izlendi. Program, İçişleri Personel Genel Müdürü Gökmen Çiçek'in açılış konuşmaları ile devam etti.

Gökmen Çiçek yaptığı açılış konuşmasında, 'Bakanlığımızda ve İl ve İlçe Yazı İşleri Müdürlüklerimizde görev yapan personelimizin görevinin gerektirdiği bilgi ve becerileri geliştirmek, moral ve motivasyonunu yükseltmek, verimliliği arttırmak, kendilerini ileride alacakları görevlere hazırlamak amacıyla her yıl düzenlediğimiz eğitim faaliyetini bu yıl Rize ilimizde düzenliyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz' dedi.

Vali Çeber seminerde, 'Türkiye'nin dört bir yanından ilimize gelen il ve ilçe yazı işleri müdürlerimiz yağmurun ve çayın başkenti güzel Rize'mize hoş geldiniz. İçişleri Genel Müdürümüz Gökmen Çiçek'e böyle anlamlı bir semineri Rize'de gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rize'de 120 tane birbirinden güzel yayla var. Yayla turizmi açısından bulunmaz nimetleri bir arada sunan yaylalarımız doğa harikasıdır. 125 civarında şelalemiz ile 130'a yakın tarihi köprülerimiz taş konaklarımız vardır. Rize ili sınırları içinde hem yeşili hem maviyi bütün tonlarıyla bütün güzellikleriyle bir arada yaşarsınız. Rize'de yağan rahmetin ve bu eşsiz coğrafyanın bir hikmeti olarak da Türkiye'nin her köşesinde yudumlanan çayda, Rize'nin tadını bulursunuz. Her birinizi her zaman Rize'nin keyfini çıkarmaya bekleriz' dedi.

Vali Çeber konuşmasının devamında, 'Mülki idare amirleri olarak, il ve ilçe yazı işleri müdürlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakar bir şekilde özveriyle çalıştıkları ve önemli sorumlulukları üstlendikleri bilinmektedir. Yazı işleri ofisleri yerel yönetimlerde organizasyonu ve iletişimi sağlayan önemli ofislerimizdir. Yazı işleri müdürleri ve personelleri en çok çalışan, en çok içselleştirilen, ilde ilçede ilk danışılacak birimdir. Hepinize çalışma hayatınızda başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.

Seminere telekonferans yöntemiyle katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2019 Yılı Eğitim, Takip ve Denetim Yılı olarak değerlendirdik. Bu anlamda katılmış olduğunuz eğitim seminerinde siz kıymetli personellerimiz ve yazı işleri müdürlerimize, başarılar diliyorum. Sayın Valimize misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Yazı işleri müdürlerimiz, gayretli çalışmalarınızdan ve bakanlığımıza verdiğiniz hizmetlerden dolayı müteşekkiriz. Sorunların çözümü ve vatandaşlarımızın memnuniyeti noktasında ortaya koyduğunuz gayretin artarak sürmesini temenni ediyorum' ifadelerini kullandı.

2-6 Aralık tarihleri arasında planlanan seminer programı, yapılan açılışın ardından, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Altınöz'ün, Kamu Yönetiminde Ast Üst İlişkileri ve Etik Kurallar hakkında yaptığı sunum ile başladı.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

Editör: Haber Merkezi