Adalet Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre; Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılıklarına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cengiz Öner atandı.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

HUDER'DEN TEBRİK
Atama ile ilgili HUDER Rize Şubesi Başkan Yardımcısı Avukat Ümit Peçe sosyal medya hesabından Yılmaz'ı tebrik ederek şu ifadelere yer verdi; 'Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan sn. Şaban Yılmaz tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemiz ve ilimiz için isabetli bir karar olduğuna hiç kuşkumuz yoktur.'

ŞABAN YILMAZ KİMDİR?


Şaban Yılmaz 1970 Rize doğumludur. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu Şaban Yılmaz, Yozgat Çayıralan, Ardahan Çıldır, Bursa Gürsu, Trabzon Beşikdüzü ilçelerinde savcılık görevleri yaptıktan sonra Mardin Midyat'tan sonra Bartın'da 3.5 yıl Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu. Şubat 2014'te yayımlanan HSYK'nın adli idari yargı kararnamesi ile Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Yılmaz, Şubat 2015'ten itibaren ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdürüyordu.

Editör: Haber Merkezi