Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 57 yıl süren ve kahramanlıklarla geçen kısa sayılacak olan ömrü boyunca cepheden, cepheye ve ülke yönetiminde elde etmiş olduğu başarı ve devrimlerden kesitlerin yer aldığı 300 sayfalı kitabıyla ilgili konuşan yazar İlhan Sunar, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yüce Allah'ın Türkiye'ye, Türklere, Müslümanlara ve tüm insanlığa en büyük hediyesidir. Böylesine büyük kahraman bir hediye için minnetle Allah'a şükrederiz. Malumunuzdur, sevmek, anlamakla başlar. Öyle ise önce sekiz sayfalık kısa bir insanlık ve Türk tarihini öğrendikten sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl bir öngörü dehası, organizasyon dehası, askeri dehası ve siyası deha özellikleri olan yüz yılın değil, bin yılın dehası olduğunu okuyup öğrenip anlayalım ve daha çok sevip hayran kalalım. Ne dersiniz? Yazmış olduğum üç kitabımda olduğu gibi, bu çok önemli kitabıma da sponsor olan kıymetli dostum iş insanı Sayın İbrahim Karcı'ya teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.

İlhan Sunar kimdir?

Rize'nin Fındıklı ilçesinde 1967'de doğan İlhan Sunar; ilk, orta ve lise öğrenimini Fındıklı'da tamamladı. Lise 2. Ve 3. sınıflarda Lise Satranç Şampiyonu olurken, aynı zamanda lise 3. Sınıfta liseler arası Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Rize Satranç Şampiyonu oldu. 15.11.1990 tarihinde Gazi Üniversitesi'nde memur olarak göreve başladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler ve İşletme Bölümünden mezun oldu. 2004'te Gazi Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokuluna, Yüksekokul Sekreteri olarak atandı. 2011'de Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu'na, Yüksekokul Sekreteri olarak atandı.

Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

2018 yılında, Gazi Üniversitesi'nin iki üniversiteye ayrılmasıyla birlikte, yeni kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu'na Yüksekokul Sekreteri olarak atanmış olup halen bu görevi sürmektedir. Bir yılda yazdığı İla, Laz Kıralı Viçeli Çona ve Laz Gelin Hemşinli Damat' atlı kitaplarından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk dördüncü kitabıdır. Yazar Sunar, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Editör: Haber Merkezi