Rize'ye atandığından günden bugüne kadar Rizelilerle kurduğu diyaloglarla dikkat çeken Rize Valisi Kemal Çeber, ilin alt yapıdan üst yapıya kentin bütün projelerini takip etti. Rize'nin 11 ilçesi ve bütün mahalle, köylerini yakından takip eden Çeber, son dönemde Rizelilerle özellikle sosyal medya üzerinden kurduğu iletişimle dikkatleri üzerine çekti. Klasik bir makam valisi olma yerine daha çok halkın içinde olan bir vali olan Çeber, çizdiği bu profille taraflı tarafsız her kesimin takdirini topladı. Geçtiğimiz günlerde Rize Valiliğine, tüm Türkiye'de olduğu gibi özellikle valilere tahsis edilen bir aracın kendine tahsis edilmesiyle bazı kesimler tarafından eleştiriler yükseldi.

Kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı ve Bakanlarında kullanabildiği bu araçla ilgili yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu düşünen büyük kesim ise vali üzerinden yapılan bu eleştirilere sessiz kalmadı. Vatandaşla iç içe olan ve genellikle araç kullanmayan, korumasız, yaya gezen Rize Valisi Kemal Çeber'in Rize'de kendisine duyulan sevgiden rahatsız olan bazı çevrelerin bir araçla ilgili kendisini gündeme getirdiği düşünülüyor.

TMMOB Rize’de Seçim Yapıldı TMMOB Rize’de Seçim Yapıldı

Bu araçla ilgili alınan bilgiye göre; Rize Valiliği makam hizmetlerinde kullanılan Mercedes marka otomobilin 2005 model olduğu 2006 yılında trafiğe çıktığı ilk 4 yıl Başbakanlık hizmet aracı olarak görev yaptığı ve ardından Rize Valiliğine gönderildiği öğrenildi. Bu aracın makam hizmetlerinde yoğun bir şekilde kullanıldığı ve sürekli arıza verdiği, geçen aylarda bir bakan ziyareti sırasında arızalandığı öğrenildi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Rize ve birkaç ile Audi A8 marka araç gönderdiği bilgisi alındı.

Editör: Haber Merkezi