Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı her seçimde rekor oy ile Ak Parti'ye ve hemşerisi Erdoğan'a oy vermeye devam ediyor. Her seçimde rekorlar kıran Rize'nin Güneysu ilçesi bu seçimde de yüzde 90'ı aşan oy oranı ile Erdoğan'a destek çıktı.

24 Haziran seçimlerinde Güneysulu 9 bin 793 seçmen sandık başına gitti. Bu oylardan 9 bin 693'ü geçerli sayılırken 100 oy geçersiz sayıldı. İlçede seçime sayısı 10 bin 627 iken katılım oranı yüzde 92.15 oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a Güneysulu seçmenler yüzde 90.89 oranıyla destek verirken Muharrem İnce'ye yüzde 5.65, Meral Akşener'e 2.52, Temel Karamollaoğlu'na ise 0.75 oranında oy çıktı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Güneysulu seçmenler milletvekilliği seçimlerinde ise yüzde 79,78 ile Ak Parti'ye destek olurken MHP yüzde 9.33, CHP yüzde 3.85 ve İyi Parti yüzde 2.86 oranında oy aldı.

1 Kasım seçimlerinde Güneysulu seçmenler Ak Parti'ye yüzde 89,6 ise destek vermişti. O seçimde CHP yüzde 4,9 MHP ise yüzde 3,4 oranında oy almıştı.

GÜNEYSU'DA KUTLAMA
Seçim sonuçların netleşmeye başlamasıyla sokağa dökülen Güneysu ilçesindeki vatandaşlar da sonuçları meşale yakıp, sloganlarla kutladı. İlçe meydanında araçlarıyla konvoy da oluşturan vatandaşlar resmi olmayan sonuçları coşkuyla kutladı. Sevinçleri coşkuya dönüşen gençler Güneysu Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı'yı havaya atarak mutluluklarını paylaştılar.

Rizeli Mucitten Rize Usulü Togg İcadı Rizeli Mucitten Rize Usulü Togg İcadı

Editör: Haber Merkezi