Rize Adliyesi'nde yapılan törende AK Parti'den Türkiye genelinde en yüksek oy oranı ile belediye başkanı seçilen Rahmi Metin mazbatasını aldı.

Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz

Metin, ardından Rize Belediyesi'ne geçerek görevi Prof. Dr. Reşat Kasap'tan devraldı. Belediyedeki törende ayrıca Kasap tarafından yeni başkan Metin'e geleneksel olarak şehrin anahtarı verildi.

METİN: RİZE'DEKİ BÜTÜN RENKLERİN BAŞKANI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Devir teslim töreninde bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'nin her köşesini daha iyi hale getirmek adına çalışacaklarını ifade ederek, 'İnşallah sahada da söylediğimiz gibi bu saatten sonra 'şehrül-emin' ünvanıyla Rize'deki bütün renklerin başkanı olmaya çalışacağız. Bütün parti teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizim bugün bu görevi alıyor olmamız büyük bir ekip çalışmasının sonucudur. Rize'nin değerlerini ve varlıklarını daha iyi noktalara getirebilmek için yola çıktık. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerleyeceğimize söz veriyoruz. Değerli Reşat başkanımıza 5 yıl boyunca yaptığı hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Rize'mize yapılan her hizmet bizim için önemlidir. Hiçbir şey geriye doğru gitmiyor her şey başladığından veya teslim alındığından daha ileriye doğru gidiyordur. Bizde bu hizmet yarışını daha iyi noktalara nasıl getirebiliriz diye çaba sarf edeceğiz. Yeni bir meclis ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte Rize'nin bütün problemlerini; iyi bir gözetmen olan basınımızla, STK'larımızla, kamu kurumlarının önderleri ve vatandaşlarımızla birlikte çözmeye çalışacağız' diye konuştu.

KASAP: GÖREVİMİZİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE DEVREDİYORUZ

5 yıllık görev süresinin ardından Rize Belediye Başkanlığını Rahmi Metin'e devreden Prof. Dr. Reşat Kasap, doğduğu ve çocukluğunun geçtiği şehirde belediye başkanlığı yapmanın kendisi adına gurur ve mutuluk kaynağı olduğunu belirtti.

Görevi devrettiği Metin'e başarılar dileyen Kasap, şunları söyledi:

'Sayın cumhurbaşkanımızın memleketinde görev yaptığımız için devamlı o sorumluluğu taşıdık ve bu sorumluluk çerçevesinde görevimizi yerine getirdik. Bugün değerli arkadaşımız Rahmi Metin'e gönül rahatlığı ile görevimizi devrediyorum. 5 yıllık süreçte ben şunu gördüm ve söyledin; AK Parti belediyeciliğinin alternatifi yine AK Parti'dir. Bunun rahatlığı ile görevi devrediyoruz. 2053 hedefleri doğrultusunda adımları attığımız çalışmalar ile birlikte sayın başkanımızın da bu bakış açısı ile devam edeceğinden hiç kuşkum yoktur. Bizim bıraktığımız yerden bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum'

Editör: Haber Merkezi