Rize Baro Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe, Rize TÜMSİAD Başkanı Baki Fil, 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ve çeşitli STK'ların başkanları katıldı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda Rize'nin sorunları ele alındı.

Rize'de Cinayet Zanlısı Hakkında Karar Çıktı Rize'de Cinayet Zanlısı Hakkında Karar Çıktı

Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe, yapılan bu toplantıyı çeşitli kişilerin yanlış yorumladığını belirterek 'Bizleri siyasete karşı, siyaseti eleştiren kişiler olarak değerlendirmekteler, biz ilimize ne katabiliriz, neler yapabiliriz, ilimiz için hangi projelere imza atarız derdindeyiz, elbette yanlış yapılan hizmetleri eleştirerek doğrusunun yapılmasından yanayız. Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehrin doğrusu ve yanlışını söylemek zorundayız' dedi.

Av. Fatih Temizkan ise sağlık hizmetlerinde başarının yakalanamadığını belirterek '4-5 yıl önce neredeyse Araştırma Hastanesi'nde kalp nakli yapılabilecekti, bugün kardoloji bölümü ufak tefek ameliyatları yapabiliyor. Yeni hastane için çalışmalar yapılmalı, sağlık hizmetlerinde ilimizde büyük aksaklıklar meydana gelmekte, başta sağlık hizmetleri için elimizi taşın altına sokmalıyız ve bu sorunların çözümü için neler yapabiliriz' dedi.

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise konuşmasında 'Amacımız siyasi iktidarın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmaktır, ilimiz sürekli göç veren bir il ve ilimize ne gibi katkılar sağlayabiliriz, hangi insanımıza istihdam sağlayabiliriz. Siyasiler 3 ayda bir bizleri bir araya getirmekte, orada sadece yatırımlarla ilgili görüşlerimizi söylüyoruz, halbuki bizler ürettiğimiz projeleri orada masaya koyarak destek alabiliriz. Rize'de STK'lar birliğini oluşturmamız gerek, burada hiç kimsenin siyası düşündüğünü sanmıyorum. Cumhurbaşkanının ilimizden olmasından en iyi şekilde yararlanmalıyız. Bölgemiz de demiryolu ağı için çalışmalar yürütmeliyiz' diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise kentsel dönüşüm çalışmalarında herkesin görüşüne yer verdiğini belirterek Asla hata yapmak istemiyoruz, biz bu şehirde yaşayacağız ve 5 yıl sonra sokağa çıktığımda eleştirilere mağdur kalmak istemiyorum' dedi.

Çeşitli konuşmacılar ise Rize'de sağlık hizmetlerinin istenilen seviyede olmadığını Rize'ye gelen doktorların süresi dolmadan ayrıldığını, STK'lara Rize'de büyük görevler düştüğünü belirttiler.

Editör: Haber Merkezi