Sağlıklı Hayat Merkezi tanıtım faaliyetleri kapsamında Ruh Sağlığı Birimi ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde eğitim vermeye başladı.

Bir Turist Sahilde Ölü Bulundu Bir Turist Sahilde Ölü Bulundu

Merkezimizde psikososyal danışmanlık biriminde: iki Psikolog, bir Çocuk Gelişimcisi ve bir Sosyal Çalışmacı ile vatandaşlarımıza birçok alanda hizmet vermeye devam edecektir.

Bu hizmetler kapsamında sağlık personellerine yönelik Kronik ruhsal Hastalıklar, Damgalama İle Mücadele ve İntihar Girişimi Önleme farkındalık eğitimleri düzenlendi.

Bu eğitimlerde bahsedilen konuların yanı sıra psikososyal destek biriminde sunulacak olan hizmetler hakkında sağlık personelleri bilgilendirilerek ihtiyaç duyulması halinde kendilerine ulaşan hasta veya yakınlarının bu merkeze yönlendirilmesi ve gerekli durumlarda riskli görülen vakaların sık takibe alınması gerektiği vurgulandı.

Psikososyal Destek Biriminde; madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, ergen ruh sağlığı, sosyal destek kaynakları, kronik ruhsal hastalıklar, depresyon, çocuk istismarı ve ihmal, stresle başa çıkma, kişisel gelişim ve şiddet vb. konularda ergen ve ailelere yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmektedir.

Eğitimde özellikle intihar şüphesi bulunan kişilerin ve ruhsal hastaların takip ve tedavisinde Sağlıklı Hayat Merkezleri, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Psikiyatri Uzmanlarının koordineli bir şekilde çalışmasının, hastalıkların seyrinde ve tedavi sürecinde oldukça önemli olduğu belirtilerek, birinci basamakta görev yapana aile hekimleri ve sağlık personellerinin bu tip vakalar üzerinde hassasiyetle durması gerektiğinin altı çizildi.

Editör: Haber Merkezi