Sakal, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

'19 Ekim 2015 Tarihi genelgeyle, bu günün 'Muhtarlar Günü' ilan edilmesinden sonra 5'inci yılını kutluyoruz. Bu günün 'Muhtarlar Günü' olarak ilan edilmesinde başta cumhurbaşkanımıza, Gazi Meclisimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Gönlümüzden bu günü çok daha coşkulu ve eğlenceli kutlamak geçerdi fakat ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durum hepimizi endişelendirmektedir. Her ne kadar başaracağından emin olsak, inansak bile 'Barış Pınarı Harekatı'nı sürdüren kahraman ordumuz ve mehmetçiğimizin içinde olduğu savaş bizleri tedirgin etmektedir.

Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel-geleneksel nitelikleriyle ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel Yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir.
Nasıl siyasi partilerimiz demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'muhtar da demokrasinin temel taşıdır.'
Muhtarlık kurumu 1829'dan günümüze gelen bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kurumlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı'dan cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir.
Muhtarlığın 190 yıllık merkezi/yerel idareyi temsil eden kurumları arasında siyasal barışın sağlandığı tek müessese olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu kurum siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.
Seçmen muhtarının 24 saat kapısını çalabileceği, siyasal değil çözüm merkezli olduğunu bildiği bu kurumu kendisine daha yakın hissetmektedir. Keza bizlere dünyada örneği olmayan en önemli işlevide, genel-yerel idare arasındaki, iş yükünü çoğaltacak ve zaman zaman çatışma yaratacak ortamlardan uzak, vatandaşla devlet kurumlarını karşı karşıya getirmeyen aracı kurum olarak sistemde yerini almıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, ordumuza başarılar diliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Bu kurumda görev yapmış arkadaşlarımızı sevgiyle, ebediyete göç etmiş arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor ve tüm muhtarlarımızın '19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.'
Editör: Haber Merkezi